Novi 13-palčni Macbook Pro (2020): švicarski nož mobilnih profesionalcev

Apple svojo linijo izdelkov v letu 2020 smiselno posodablja, tudi zato je bil po prenovi 16-palčnega prenosnika Macbook Pro in njegovega bratranca Apple Macbook Air, posodobitve deležen tudi švicarski nož mobilnih profesionalcev, Apple Macbook Pro 13”.

V osnovi gre za letni modelni “facelift”, torej manjšo evolucijo obstoječega modela. 13-palčni Macbook Pro bo tako dobil novo tipkovnico, ki je v preteklosti povzročala nemalo preglavic. Podvojila in s tem močno povečala se je hramba podatkov, ki jo je od zdaj možno konfigurirati na 4 TB. Novinec je opremljen z Intelovim “čipovjem” 10. generacije in izboljšano grafiko, ki obljublja za 80 odstotkov boljšo učinkovitost oziroma hitrost. Seveda je na voljo tudi hitrejši delovni spomin (RAM), ki ga je moč nadgraditi do 32 GB. Slednje je vsekakor prvič pri tej velikosti, torej pri 13-palčnem prenosniku Macbook Pro.

Kot do zdaj, je na voljo v dveh decentnih barvah: klasični srebrni ter vesoljski sivi.

Močno izboljšana grafika


Medtem ko je bilo mogoče predhodno generacijo 13-palčnega MacBook Pro povezati samo z enim zaslonom z ločljivostjo 5K (ali z dvema z ločljivostjo 4K hkrati), modeli 2020 delujejo z enim zunanjim zaslonom v ločljivosti 6K (6016 × 3384) pri 60Hz. To pomeni, da lahko uporabniki, ki imajo raje manjšo različico MacBooka Pro, slednjo brez težav uporabljajo z Applovim Pro Display XDR v polni ločljivosti. To do zda ni bilo mogoče. Kupci pa se morajo zavedati, da le najdražji modeli z štiri jedrnimi procesorji Intel 10. generacije in 16 GB RAM-a podpirajo zunanje monitorje s 6K. Če izberete začetne modele z Intelovimi procesorji 8. generacije in samo 8 GB RAM-a, boste s svojim MacBookom Pro omejeni na en sam zunanji zaslon s 5K ali na dva s 4K.

Med novosti in bistvene posodobitve moramo dodati še WiFi 6. generacije, slednjega že imata Iphone 11 in iPad Pro. Grajamo pa seveda “selfie” kamero, ki še vedno premore le 720 p ločljivosti.

Za novi 13-palčni MacBook Pro bi morali odšteti od 1.299 dolarjev dalje, modeli z deseto generacijo Intelovega čipovja in 16 GB RAM-a pa se začnejo pri 1.799 dolarjih. Cene v evrih bodo najverjetneje zelo primerljive!

Prenosnike že lahko kupite na nemškem Amazon.de, v kolikor ste podjetje tudi brez DDV-ja. Prijavite se na Amazon Business.

Kaj je pravzaprav Amazon Business? Nakupi na Amazon za pravne osebne, brez davka na dodano vrednost! (oglej si video)


Po domače povedano je največja B2B tržnica na svetu, kjer se srečujeta ponudba in povpraševanje in služi potrebam naročil podjetij vseh velikosti. Če torej kupujete večjo količino pisarniškega materiala, novo računalniško opremo, vam je zmanjkalo kartuše za tiskalnik ali česarkoli drugega, boste v spletni trgovini Amazon v tem trenutku lahko izbirali med 250.000.000 izdelki. In kar je najlepše za kupca je to, da ponudniki izdelkov tekmujejo med sabo s ponujanjem najboljše možne cene za določen izdelek. Predstavljate si, da imate odprtih 10 zavihkov različnih spletnih trgovin, med katerimi primerjate cene. Z nakupom pri spletnem trgovcu Amazon boste prihranili čas in denar, saj boste na enem mestu dobili pregledno in hitro primerjavo različnih trgovcev. Zato boste trgovini Amazon skoraj gotovo plačali najbolj optimalno ceno.

PREBERI VEČ: Kako kupujem na nemškem Amazonu, tudi do 40 odstotkov ceneje?

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!