To je ženskam najprivlačnejše na moškem telesu, in ni lahko verjeti kaj!

Široka ramena, gosti lasje, modre oči, višina? Kaj je tisto, kar je na moških ženskam najprivlačnejše? Glede na raziskavo, ki so jo opravili na univerzi Cambridge, nič od tega.

Psihologi na univerzi Cambridge so odkrili, da se lahko moški za svojo privlačnost in seksapil zahvalijo točno določenmu razmerju pri telesnih proporcih. Verjeli ali ne, ženske imajo raje moške, ki imajo točno določeno dolžino NOG.

Verjeli ali ne, ženske imajo raje moške, ki imajo točno določeno dolžino NOG.
Verjeli ali ne, ženske imajo raje moške, ki imajo točno določeno dolžino NOG.

Za potrebe raziskave so znanstveniki izmerili telesa 9000 ameriških vojakov, ki so imeli različna razmerja med trupom in nogami. Na osnovi dobljenih podatkov so nato sestavili fotografije moških modelov. Eni so imeli glede na trup daljše roke, drugi pa daljše noge. Prav tako so spremenili razmerje med podlaktjo in nadlaktjo ter med stegnom in med meči.

Te generirane fotografije so nato pokazali ženskam. Dame so imele težko izbiro pri določanju privlačnosti računalniških modelov, a na koncu so se le odločile, da je najpomembnejša DOLŽINA NOG. Najprivlačnejši so jim namreč bili moški, ki so imeli v primerjavi s trupom daljše noge, nekoliko daljše od povprečja (povprečen moški je visok 175 cm). Krajše noge so dobile negativne rezultate, prav tako predolge noge. Dolžina rok ter razmerje med spodnjim in zgornjim delom roke, prav tako razmerje med zgodnjim in spodnjim delom noge, ženskam ni bilo pomembno.

Ženskam so najprivlačnejši moški, ki imajo nekoliko daljše noge od povprečja.
Ženskam so najprivlačnejši moški, ki imajo nekoliko daljše noge od povprečja.

Lepe noge, dobri geni

Moški, ki imajo nekoliko daljše noge od povprečja, imajo očitno dobre možnosti, da najdejo partnerko. In zakaj je ženskam to všeč? Vodja raziskave, dr. William Skylark, in njegovi sodelovaci so za to pripravili evolucijsko razlago. Kratke in predolge noge naj bi bile namreč povezane z nekaterimi boleznimi – kratke z diabetesom, srčnimi boleznimi in demenco, izredno dolge pa z genetskim boleznimi, kot je npr. Marfanov sindrom. Moški, ki imajo nekoliko daljše noge od povrepčja, naj bi bili zdravi in fit. Prav tako se z njimi povezuje visok socialno-ekonomski status, dobra prehrana, stabilnost, pa tudi biomehanska učinkovitost med premikanjem.

Si bil kdaj pozoren na svoje noge? Morda so prav one tvoj največji adut!

Dodatne Informacije

Več informacij:
royalsocietypublishing.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nikoli ne govorite slabo o drugih ljudeh: 20 indijanskih pravil za življenje