fbpx

To kako spita s partnerjem, veliko pove o vajini partnerski zvezi

Foto: Ketut Subiyanto / Pexels

Objeti? Hrbet ob hrbet? Vsak na svoji strani? Kako spite s svojim/svojo partnerjem/ko? Položaj, ki ga s partnerjem zavzameta med spanjem, razkriva ogromno o vaši zvezi. Kaj natanko pomeni določen položaj?

Vsaka zveza je posebna in drugačna, ko pa govorimo o parih in njihovih navadah, obstajajo skupne točke, po katerih je mogoče določiti kakovost odnosa ali odnos med partnerjema. Eden od načinov je položaj spanja partnerja.

Ugotovite, kaj o vaši zvezi pravijo vaše spalne navade

1. Iz oči v oči z dotikom

To je najbolj intimna drža, ki je pogosta za nove pare, ki so zaljubljeni do ušes. Opisuje skrajno intimnost, ljubezen in spolno aktivnost. Enako velja za pozo, v kateri sta partnerja oba na isti strani, objeta.

2. Vsak v svojem položaju

Znak sprostitve med partnerjema. Ta spalni položaj je pogost za partnerje, ki se dobro poznajo in so skupaj preživeli vzpone in padce. Opisuje veliko zaupanje in poznavanje partnerja.

Ljubezenski objem. Foto: We Vibe Wow Tech / Unsplash

3. Hrbet ob hrbtu z dotikom

Čeprav je videti kot zelo mrzla spalna poza, je pravzaprav močna intimnost. Že samo opazen dotik dejansko pomeni odlično povezavo in potrebo po skupnem življenju. Partnerja se zelo dobro poznata, sta sproščena in spoštujeta osebni prostor drug grugega.

4. Vaša glava na njegovih prsih

Zelo intimna spalna poza, ki opisuje ljubezen in veliko strast. Značilen je tudi za mladoporočenca in je najpogostejši položaj po spolnosti.

5. Iz oči v oči, vendar brez dotika

Ta poza opisuje pare, ki so že dolgo skupaj in so že zdavnaj preživeli začetno fazo nore zaljubljenosti. Čeprav ni potrebe po stalnem dotiku, so pari, ki spijo v tem položaju, zelo povezani in odvisni drug od drugega.

Miren spanec v bližini ljubljene osebe. Pomirjajoče. Foto: Somnox / Unsplash

6. Na boku v isti smeri, brez dotika

Ta spalna poza dejansko opisuje priljubljen položaj žlice, vendar brez intimnega dotika. Pari, ki najpogosteje spijo v tem položaju, so zelo intimni in povezani. Je pa tudi razmerje, ki ima majhne probleme, ki se jih zavedata oba partnerja.

7. Hrbet ob hrbtu, vendar brez dotika

To stališče opisuje partnerje, ki se zelo dobro poznajo in spoštujejo. Čeprav se sliši zelo hladno, gre za stabilen odnos, v katerem sta partnerja že sita stiskanja in ljubkovanja ter uživata v svoji svobodi in zasluženem miru.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!