fbpx

To pomenijo številke na vaših očalih!

Foto: Carlos Vaz/Unsplash

Ste že kdaj opazili drobne številke, natisnjene na vaših očalnih okvirjev? Ne glede na to, ali imate očala za daljavo, očala za branje ali sončna očala, so vaša očala več kot le to. Pomembno je, da ste seznanjeni, kaj te številke na očalih pomenijo, saj so pomembnejše, kot si mislite.

Kaj pomenijo številke na vaših očalih

Na tipičnem paru očal boste našli tri merilne številke, običajno v obliki AA-BB-CCC. Številke, ki jih predstavlja AA, ustrezajo meritvi velikosti vaših oči. Ta predstavlja vodoravno širino odprtine na enem očesu. Ta številka se običajno giblje od 42-58 mm. Večja kot je vrednost, večji je okvir. Druga številka, ki jo predstavlja BB, meri razdaljo med desno in levo lečo, ki se običajno giblje od 16-24 mm. Vrednost CCC je dolžina ročk, običajno med 130-150 mm. Večja kot je vaša glava, večja je ta številka, da lahko vaša očala udobno ležijo na vašem obrazu.

Zakaj je to pomembno vedeti

Očala so na voljo v različnih oblikah in velikostih, daj se lahko prilegajo različnim dimenzijam obraza. Očala, ki dobro stojijo ne eni osebi, morda ne bodo na drugi. Zato te številke olajšajo izbir očal. Pri izbiri očal se torej ne osredotočajte le na dioptrija, temveč tudi na velikost vašega obraza in oči, saj je pomembno, kako na vas očala stojijo.

Za izbiro očal, ki se bodo dobro prilegala vašemu obrazu, je pomembna izbira prave velikosti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!