fbpx
Toyota Tundra; Foto: global.toyota

Toyota Tundra (2022): povsem nov mogočni poltovornjak

Toyota Tundra je zagotovo eden izmed najbolj opaznih poltovornjakov. Nova generacija ima popolnoma novo platformo in se občutno razlikuje od predhodne generacije.

Najnovejša generacija Toyota Tundra ima drzne ostre linije, ki še dodatno poudarijo mišično in robustno ʺpostavoʺ priljubljenega poltovornjaka. Najbolje opremljena različica se imenuje TDR Pro, poganjal pa jo bo močan hibridni V6-valjnik z dvojno turbino, ki ima 437 konjskih moči in 790 Nm navora. Motor je povezan s samodejnim 10-stopenjskim menjalnikom. Različica Pro ponuja napreden štirikolesni pogon in sistem za izbiro terena, po katerem vozimo.

Zunanje dimenzije Tundre so naravnost ogromne, mišična postava pa je osnovana na močnem jeklenem okvirju, z aluminijem ojačanem kompozitnem kesonu in povsem na novo zasnovanim večtočkovnim zadnjim vzmetenjem. Notranjost je prav tako povsem nova, na izbiro pa ponuja 8- ali 14-palčni osrednji zaslon.

Toyota Tundra; Foto: global.toyota

Nova Toyota Tundra bo na cesto zapeljala prihodnje leto, kupci pa jo že nestrpno pričakujejo, saj se je ponekod čakalna doba za omenjeno vozilo dvignila na kar leto in pol. Obenem Toyota Tundra žal predstavlja še enega izmed avtomobilov, ki ga bomo na slovenskih cestah le stežka srečali.

Dodatne Informacije

toyota.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!