To so najboljše videoigre leta 2019: to moraš do konca leta vsaj enkrat igrati!

Najboljše videoigre leta 2019 čakajo nate ... in če jih še nisi igral, je zdaj skrajni čas!

Kaj je iztekajoče se leto izvrstnega prineslo za posamične aktualne igralne sisteme, se pravi PC, PlayStation 4, Xbox One in Nintendov Switch? Marsikaj, toda če boste izbrali naslednje igre, se nikakor ne boste opekli.

Najboljše videoigre leta 2019

Za PC

Phoenix Point


Kdor hrepeni po kakovostni strateški igri, naj si vsekakor ogleda Phoenix Point, duhovnega naslednika serije XCOM. Osnova je vnovič potezno premikanje vojakov po bojišču, toda taktični vidik je zelo napreden, saj so sovražniki virusno mutirane nakaze, za katere nikdar ne veš, kakšne bodo in kako se bodo vedle. To še zlasti velja za velikanske šefe! Zunaj bojišč pa je treba načrtovati misije, postavljati baze, skrbeti za diplomacijo …
phoenixpoint.info

Za PlayStation 4

Call of Duty: Modern Warfare


Izid novega Call of Dutyja je zmeraj velik dogodek, to leto pa morda še posebno, saj so oblikovalci ustvarili igro, ki je ni strah spopasti se s perečimi težavami sodobnega sveta. V zgodbovni kampanji v lovu na odpadniškega ruskega generala nismo igrali le kot zahodni specialec, temveč smo prevzeli vlogo azijske gverilke, sprejeli kar nekaj zahtevnih moralnih odločitev in bili priča terorističnemu napadu na londonski trg Piccadilly. To je dopolnilo prostrano spletno večigralstvo, ki je poskrbelo tako za željo po velikih bojiščih kot intimnih obračunih zgolj nekaj udeležencev.
callofduty.com

Za Xbox One

eFootball PES 2020


Fifa je morda res najpopularnejši nogomet, toda sladokusci se strinjajo, da je Pro Evolution Soccer (naj)boljši. Licenčna plat sicer ni popolna, toda na igrišču se kljub prijaznemu nadzoru hitro pokaže izjemna globina. Igranje ni ločeno le na obrambo in napad, marveč je zelo pomembna sredina igrišča, kjer se tako kot v resnici tvorijo akcije. Izjemnega pomena pa so tudi lastnosti nogometašev, ki so resničnim že kar strašljivo podobni.
konami.com

Za Switch

Pokemon Sword & Shield


Novi Pokemoni zaradi Switcheve moči naposled zakorakajo v odprt svet, ki ga je mogoče raziskovati po mili volji. Smisel tega igranja domišljijskih vlog je kajpak vnovič kataloško zbiranje pokemonskih žverc, vendar izvirnega ne manjka, med drugim stadionske bitke z ogromnimi različicami simpatičnih pošastkov.
swordshield.pokemon.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 priljubljenih aplikacij za Android, ki ne smejo biti nameščene na vašem telefonu