fbpx

To so najboljši ženski filmi vseh časov, ki jih lahko gledate s prijateljicami?

Idealno za ženski TV večer

Foto: ©20thCentFox

Bi rade uživale v odličnem filmskem večeru s prijateljicami? Organizrajte ga kar doma in si postrežite s temi odličnimi najboljšimi ženskimi filmi vseh časov.

Tukaj je naš seznam najboljših ženskih filmov s kratkim pregledom vsakega filma, vključno z nekaterimi ključnimi podrobnostmi o igralski zasedbi, režiserju in kritiki:

“Hudič nosi Prado” (2006) – Komična drama o mladi ženski (Anne Hathaway), ki začne delati kot pomočnica močne in zahtevne urednice modne revije (Meryl Streep). Film je režiral David Frankel, v njem pa so igrali tudi Emily Blunt, Stanley Tucci in Adrian Grenier. Ima oceno IMDb 7,0/10 in oceno Rotten Tomatoes 77 %. Bil je nominiran za dva oskarja in prejel zlati globus za najboljšo igralsko vlogo v filmu – muzikalu ali komediji za Meryl Streep.

“Mean Girls” (2004) – Komedija o najstnici (Lindsay Lohan), ki se prepiše na novo srednjo šolo in se ujame v družbeno hierarhijo. Film je režiral Mark Waters, v njem pa so igrale tudi Rachel McAdams, Amanda Seyfried in Lacey Chabert. Ima oceno IMDb 7,0/10 in oceno Rotten Tomatoes 88 %. Mean girls so prejele nagrado Teen Choice za Choice Movie: Comedy

“Bridesmaids” (2011) – komedija o ženski (Kristen Wiig), ki jo prosijo za služkinjo na poroki njene najboljše prijateljice (Maya Rudolph). Film je režiral Paul Feig, igrale pa so tudi Rose Byrne, Melissa McCarthy, Ellie Kemper in Wendi McLendon-Covey. Ima oceno IMDb 6,8/10 in oceno Rotten Tomatoes 90 %. Bil je nominiran za oskarja za najboljši izvirni scenarij in prejel nagrado Critics’ Choice Movie Award za najboljšo komedijo.

“Thelma & Louise” (1991) – dramatični triler o dveh prijateljicah (Geena Davis in Susan Sarandon), ki se odpravita na zločinski pohod, potem ko ena od njiju ubije moškega, ki je poskušal posiliti drugo. Film je režiral Ridley Scott, v njem pa so igrali tudi Harvey Keitel, Michael Madsen in Brad Pitt. Ima oceno IMDb 7,2/10 in oceno Rotten Tomatoes 91 %. Thelma & Louise sta prejela oskarja za najboljši izvirni scenarij in zlati globus za najboljši scenarij

“The Best Exotic Marigold Hotel” (2011) – Komična drama o skupini britanskih upokojencev (Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Tom Wilkinson, Penelope Wilton, Ronald Pickup, Celia Imrie), ki svojo upokojitev oddajo cenejšim podjetjem. in na videz eksotična Indija. Režiral ga je John Madden in ima oceno IMDb 7,2/10 ter oceno Rotten Tomatoes 70 %. Prejel je nagrado Broadcast Film Critics Association za najboljši igralski ansambel

“The Notebook” (2004) – romantična drama o mladem paru (Ryan Gosling in Rachel McAdams), ki ju ločujejo socialne razlike, a se leta pozneje znova združita, ko živita v istem domu za ostarele. Film je režiral Nick Cassavetes, igrala pa sta tudi James Garner in Gena Rowlands. Ima oceno IMDb 7,9/10 in oceno Rotten Tomatoes 55 %. Beležnica je prejela filmsko nagrado MTV za najboljši poljub

“Little Women” (2019) – drama o odraščanju štirih sester (Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen), ki so odraščale med državljansko vojno. Film je režirala Greta Gerwig, v njem pa so igrali še Meryl Streep, Laura Dern in Timothee Chalamet. Ima oceno IMDb 7,5/10 in oceno Rotten Tomatoes 95 %. Male ženske so prejele 6 nominacij za Akademijo, vključno z najboljšim filmom, in prejele zlati globus za najboljši film – muzikal ali komedija.

“Mamma Mia!” (2008) – romantična komedija, ki se dogaja na grškem otoku in vključuje glasbo skupine ABBA. V filmu so igrali Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Dominic Cooper, Amanda Seyfried in Christine Baranski. Režirala ga je Phyllida Lloyd, ima IMDb oceno 6,4/10 in oceno Rotten Tomatoes 54 %. Bil je nominiran za zlati globus za najboljši film – muzikal ali komedija.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.