To so očitni razlogi zakaj vas moški ne cenijo!

Tega se moraš zavedati, da bodo nate gledali drugače!

Foto: Danielle Reese

Kdaj se vaša ženstvenost izgubi. Kdaj te moški ne ceni več! In zakaj se to zgodi?

Če se vprašate, zakaj vam moški ne posvečajo dovolj pozornosti in zakaj vas ne cenijo, vam moramo povedati naslednje: “Pustite moškega pri miru in delajte na sebi.” Prenehajte sanjati o ljubezni, ustvarite si jo same, kajti vse se začne pri vas.

Ženske se ne cenijo in so pripravljene za moškega narediti vse, ne da bi sploh pomislile ali skušale razumeti, zakaj ga s tem odganjajo. Ne razumejo, da so same krive za to. Lahko ste najbolj zanimiva oseba na svetu, vendar to ni dovolj. Saj tako ne delujeta ne ženska in ne moška energija.

Če ne spoštujete svoje ženstvenosti, če sploh ne veste, kaj moški potrebujejo in kako razmišljajo, preprosto niste pripravljene, niste dovolj dobre za zvezo, o kateri sanjate.

Delajte na sebi. Poiščite svoj glas, spoznajte kdo ste, spoštujte in ljubite najprej sebe. Šele potem začnite razmišljati o zvezi. Na takšen način boste zadovoljne s seboj in moški si bo želel biti z vami. Ko boste ljubile in spoštovale sebe, vas bo našel tisti pravi partner.

Pred vami so trije koraki, kaj lahko naredite, da v odnosih prejmete spoštovanje, hvaležnost in ljubezen do sebe!

1. Spoznajte, kaj moški potrebujejo in jim ne dajajte tistega, kar mislite, da potrebujejo

Kaj v resnici potrebuje vaš partner? Katere so njegove najgloblje sanje in strahovi? In kako mu lahko pomagate, da to doseže ali premaga? Preden se potopite v odnos in osebi predate svoje srce, morate razumeti moško in žensko naravo. Začutite, okusite, napolnite svoje misli, um z informacijami in spoznanji o tem, kako deluje nasprotni spol. Kako delujejo njihovi možgani, kako obnavljajo energijo, kaj jih izpolnjuje, kaj jih utopi. To je zelo pomembno, ker so ti vidiki pogosto zelo različni.

Kaj potrebujejo moški, da se počutijo navdihnjene in izpolnjene in kaj potrebujejo ženske?

Ste že kdaj občudovali sposobnost moških, da gredo tja, kamor so namenjeni, brez kakršnihkoli dvomov in strahov, ki jih imajo včasih ženske? Ste bili kdaj očarani nad njihovim natančnim razumevanjem, kaj hočejo? Nad strategijami, kako bodo prišli do tja? Ali njihovo strastjo, ko govorijo o cilju? Če ste odgovorile z “da”, potem se strinjate, da je ena izmed dobrih lastnosti moškega odločnost.

Ko ženska doseže svoj cilj, zadovolji svoj ego, za moškega pa je to povsem druga zgodba. Z energetskega vidika je zanje odločnost podobna dihanju. Moški s tem, ko dosežejo svoj cilj, obnovijo svojo energijo in se počutijo izpolnjene. Zaradi tega so tako odločni in pripravljeni žrtvovati marsikaj za to, kar si želijo.

Se spomnite občutka, ko ste uživali v brezdelju na plaži? Ženske s tem povezujejo srečo in veselje. Počutijo se prenovljene, polne energije, navdihnjene. Moški bi na isto vprašanje dejali, da ne razumejo, kako lahko ženska preživi toliko časa na plaži in nič ne dela. Moški želi delati. Ženska želi čutiti. Oba na svoj način obnavljata svojo energijo. Moški doživljajo enak občutek sproščenosti, kakor ženske, ko dosežejo svoj cilj.

2. Moški se počutijo srečne, ko dosegajo vse višje cilje

Ne sprašujte se, zakaj vas moški ne cenijo dovolj, če se jim prehitro predate. Ženske hrepenijo po tem, da dajejo ljubezen moškemu. Potrebujejo ljubezen, moški je ne. Ljubezen sicer potrebujejo kakor katerokoli drugo človeško bitje, vendar za njih ni najbolj pomembna. Ko se trudite moškim dati preveč ljubezni, jim ne dajete možnosti, da bi si prizadevali in uspeli pritegniti vašo žensko pozornost.

Ljudje bolj cenijo tisto, za kar so trdo delali. Pri moških se to načelo nanaša tudi za partnerski odnos, saj v vsem nezavedno vidijo dosežke in cilje – na ta način obnavljajo svojo energijo. Ko jim date preveč ali pozabite nase, moškemu odvzamete energijo, odvzamete jim eno izmed najpomembnejših stvari za moško srečo – impulz za doseganje.

Ko ženska ljubi in ceni najprej sebe, mu s tem da več, kakor mu lahko nudi katerakoli ljubezen ali skrb. Da mu navdih, strast do življenja. “Naša prva služba v življenju je spoznavanje samega sebe. To sem spoznala dovolj zgodaj, zaradi tega sem lahko naredila to, kar sem in bila to, kar sem,” pravi Michelle Obama

Ljubezen ni vse. Življenje je veliko več kot udobje ljubezni. Je svetlo, raznoliko in neverjetno zanimivo in zahtevno potovanje. Ne glede na to, koliko vas izpolnjuje ljubezen, ta nikoli ne bo dovolj.

Resnično življenje zahteva spoštovanje, razumevanje, rast in številne druge stvari. Vse to ne pride samodejno v paket ljubezni. To je tisto, kar razvijemo, ko se učimo, raziskujemo in rastemo.

3. Bodite navdih, ki ga moški potrebuje

Ko oblikujete sebe, svojo žensko energijo, svoje interese, ko razvijate svoje talente in samozavest, svojemu moškemu omogočite, da si vas želi spoznavati iz trenutka v trenutek. Da stremi k cilju, da je z vami na vseh ravneh vaših potovanj.

Ne zaljubite ali poročite se z nekom, ki vam je všeč samo vizualno. Zaljubite se v nekoga, ki je boljši od vas, da lahko ob njem zrastete. Na takšen način ste cenjene. Bodite ženska, ki jo sanja vsak moški – tista, ki ga navdihuje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!