To so pasme psov, ki so primerne tudi, če živite v majhnem stanovanju

Ko gre za hišne ljubljenčke v stanovanju, je velikost še kako pomembna. Ogromne šape in dolge tace ne ustrezajo vedno majhnemu življenjskemu prostoru. Vendar velikost psa ni edina pomembna stvar. Ko izbirate popolnega psa, morate upoštevati tudi, kako energična je določena pasma, kako hrupna in celo prijazna, saj boste na sprehodih srečevali nove ljudi in njihove hišne ljubljenčke.

Nekaterim pasmam življenje v stanovanju preprosto ustreza, zato so srečnejši, ko je njihov lastnik vedno na vidiku. To ne pomeni, da so druge pasme slabše, vendar le, da iščejo določene življenjske razmere, ki jim jih življenje v stanovanju ne omogoča. Predstavljamo vam 5 najboljših pasem za življenje v stanovanju.

Prejšnje
Naslednje

Pomeranec

Pomeranec
Pomeranec

Ta živahna pasma je dlakava kroglica, polna energije. Ta pasma ni pretirano odvisna od lastnika, zato je primeren hišni ljubljenček za tiste, ki preživite veliko časa od doma. Pomeranec potrebuje vsakodnevne sprehode, da porabi energijo in tedensko krtačenje dlake. Zelo radi lajajo, zato jih je potrebno že zgodaj naučiti, kdaj lajanje ni primerno.

Maltežan

Maltežan
Maltežan

Maltežan je že več kot 2.000 let zelo cenjen hišni ljubljenček. Ker nimajo poddlake, so odlična izbira za majhna stanovanja. So simpatični psi, a pogosto trpijo zaradi ločitve, ko ostanejo sami doma. Zato so najbolj primerni za ljudi, ki so pogosto doma ali delajo od doma.

Mops

Mops
Mops

Prepoznavni so po svojem mehkem in stisnjenem obrazu. So igrivi in ​​zvesti hišni ljubljenčki. Biti morajo čim bližje lastnikom in čim pogosteje, saj jim samota nikakor ne ustreza. Ti psi na splošno niso glasni, kar pomeni, da ni potreben poseben trening, da bi bili sosedje srečni. Zaradi umirjenosti, tišine in njihove velikosti, so idealen hišni ljubljenček za stanovanja katerekoli velikosti.

Francoski buldog

Francoski buldog
Francoski buldog

Francoski buldog je družaben, prikupen in bistroumen spremljevalec za nešportne ljudi. Zelo rad je del družine, močno se naveže na lastnika, je igriv, radoveden, živahen, ni pa pretirano zagret za čuvanje in lajanje. Ti psi niso samo zelo občutljivi na ton vašega glasu, zelo hitro ugotovijo tudi slabo razpoloženje v vaši hiši. Čeprav imajo občasne napade izjemne energije, bodo večino časa raje preptosto samo spali in poležavali. Večina teh psov sploh ne laja na vsiljivce, zato so idealni hišni ljubljenci za družine v urbanih naseljih, blokih in manjših stanovanjih.

Jack Russel terier

Jack Russel Terrier
Jack Russel Terrier

Jack Russell terier je zelo aktivna in energična pasma, ki je lahko idealen sostanovalec. Ti psi so tudi odlični skrbniki, ki vas bodo zagotovo obvestili, če nekdo pride pred vaša vrata. Glede na njihovo visoko energijsko raven so najbolj primerni za lastnike, ki živijo aktivno življenje in radi preživljajo čas na prostem. Pomembno je, da so vse njihove fizične potrebe zadovoljene.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To moraš poskusiti: 8 fengšuj trikov, da svoj dom napolniš s srečo in bogastvom!