To so službe prihodnosti

Že nove generacije težko razložijo svojim staršem, kako zelo so se časi spremenili v primerjavi z njihovimi, in da so oblike zaposlitve in dela zdaj precej drugačne. A glede na hitrost, s katero se svet razvija, bomo mi naše otroke morda še težje razumeli.

AKQA, digitalna agencija s sedežem v Londonu, je v sodelovanju s kreativnima Senanom Leejem in Pansy Aung vizualizirala službe prihodnosti. Pravzaprav so napravili konceptualne ilustracije. Projekt je zaživel v sodelovanju s platformo MiSK Foundation, ki skrbi za izobraževanje mladih po vsem svetu.

Svetovni gospodarski forum, ki je potekal v Davosu, je podal rezultate raziskav, da naj bi kar 65 odstotkov otrok, ki zdaj sedijo v šolskih klopeh, v prihodnosti opravljalo delo, ki trenutno še ne obstaja. Ekipa ljudi iz AKQA je vsako jutro zasedla predavalnice Svetovnega gospodarskega foruma ter pozorno poslušala, kaj prihodnost prinaša ter si tako lažje predstavljala, kako bi bilo to videti na sliki. Za ilustracije je poskrbel Florian de Gesincourt, ki je sodeloval tudi pri filmu Jurski park ter Spielbergovemu prihajajočemu filmu “Ready Player One”.

Ko je bila ilustracija končana, jo je studio Happy Finish nato celo noč retuširal ter obdeloval, da je bila lahko naslednje jutro na ogled obiskovalcem foruma ter na spletu. Uspelo jim je napraviti 6 ilustracij v 120 urah.

No, zdaj vas pa najbrž že zanimaj službe prihodnosti?

Galerija – To so službe prihodnosti

Dodatne Informacije

Več informacij:
akqa.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!