To so zgodnji opozorilni znaki, da ti bo ljubezen zlomila srce!

"Srcu je usojeno, da je zlomljeno." - Elizabeth Gilbert

Pravzaprav ljubezen ne zlomi srca, ljubezen zdravi in ​​odpušča. Sebičnost, neumnost, strah, pa tudi nerealna pričakovanja in nevračanje občutkov lomijo srce.

Na začetku zveze ne morete vedeti, če in na kakšen način vas bo partner prizadel, kakšne so njegove slabosti, kakšni so njegovi strahovi in ​​neumnosti, kdaj in zakaj se bo izkazal za sebičnega in nezainteresiranega.Ne morete vedeti, ali vas bo imel tako rad, kot vi njega, lahko le tvegate in mu date priložnost.

Toda nekateri znaki že od samega začetka kažejo, da boste zagotovo prizadeti, če se prepustite svojim občutkom in dovolite, da vam ta oseba postane najpomembnejša.

Preveč bližine v kratkem času

Občutek, da nekoga poznate že sto let, čeprav ga šele spoznavate, je značilen za zaljubljenost in ni realen. V obdobju zaljubljenosti pokažete svoj najlepši obraz in to ni težko, saj ste navdihnjeni, zaneseni in očarani. Vse je čudovito in čutite močno pripadnost in intimnost.

Povezava se še sploh ni začela, vi pa ste že ves čas skupaj in mu zaupate stvari, ki jih morda ne poznajo niti vaši najbližji. In ta oseba vam prav tako izreče stavke, ki se začnejo z “Tega nisem še nikomur povedal/-a, ti si prva oseba, ki ji bom to povedal/-a.” Počutite se kakor da ste v nebesih. Čutite, da bi za to osebo lahko storili vse in prepričani ste, da je tudi on/-a za vas pripravljena narediti vse.

A slej ko prej se bo zgodila kakšna malenkost. Ta oseba bo pozabila bo na kakšen dogovor ali pa se bo izkazala za sebično. Morda se bo prikazala na način, ki ga nikoli ne bi pričakovali. In še vedno, kljub mnogim razočaranjem, si še naprej prizadevate in se trudite, da bi to osebo sprejeli takšno, kakršna je. Ne boste se predali, saj ste ji dali svoje srce in iz tega odnosa poskušate izvleči vse najboljše.

Čez nekaj časa (čez eno leto ali po sedmih, osmih mesecih) se boste ozrli nazaj in se spraševali, kako ste sploh prišli do tam, kjer ste. In ali je neumno, da zdaj odidete, ter če ne, koliko časa boste še izgubili preden boste to res storili.

To so zgodnji opozorilni znaki, da ti bo ljubezen zlomila srce!

Ujamete jo v nedoslednosti

Izraža stališča in prepričanja, ki so vam všeč in se strinjate, vendar jih sploh ne udejanja v praksi. Nekaj trdi, a dela drugače. Kdo ve, kaj v resnici misli. Je ta oseba le lena in neodgovorna ali je res dvolična in hinavska ali pa je duševno nestabilna in ima resne težave s sabo? Tega morda ne boste mogli ugotoviti in je niti ne boste mogli vprašati, ker ne veste, kako se bo odzvala.

Zdi se vam, da te osebe sploh ne poznate, da ne veste, kaj počnete z njo in kaj lahko pričakujete od nje. Obstajajo dnevi, ko je hladna in oddaljena in se sprašujete, ali sploh kaj čuti do vas, ali vas že vara in v kje sploh je vajin odnos.

Če se odločite iskati odgovore in ne dvignete rok, dokler ne boste spoznali njenih motivov, nestabilnosti in strahov, dokler ne boste prišli v situacijo, da bi ji oprostili izdajo in tolerirali zanemarjanje, dokler ne boste čutili, da ste vse razumeli in dokler se ne prepričate, da v vajini zvezi za vas ni nič hranljivega in podpornega, boste odkrivali vse načine, na katere vam lahko zlomi srce.

Vaše telo vam pošilja signale

Fizična inteligenca je lahko hitrejša in učinkovitejša od duševne in čustvene, saj telo reagira na organski in energijski ravni in registrira, kaj za vas ni dobro. Če se v njeni navzočnosti počutite tesnobno, vas duši v prsih in se vam v grlu pojavi cmok, morda začutite nekaj nedefiniranega naboja in se ne morete sprostiti in umiriti, vam telo želi povedati, da morate pobegniti in da je pripravljeno, da se obrne in odide. To bo storilo takoj, ko mu izdate to povelje.

Vaše telo v tem odnosu zazna občutek ogroženosti, ki ga vi še naprej racionalizirate in se z njim nočete soočiti.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
3 znaki, da si želi s tabo preživeti svoje življenje, na podlagi njegovega astrološkega znamenja