fbpx

Top 10: najboljša poceni smučišča na svetu

Les Houches, Francija

Smučanje velja za zelo drag šport, zato smo še toliko bolj zadovoljni, ko odkrijemo smučišče, ki ustreza našim kriterijem in je hkrati cenovno ugodno. Takšna smučišča je moč najti po celem svetu, mi pa vam ponujamo nekaj predlogov.

Top 10: najboljša poceni smučišča na svetu

1. Les Houches, Francija

Les Houches, Francija
Les Houches, Francija

To francosko smučišče se nahaja v bližini slovitega Chamonixa. Med smučanjem na progah, ki se razprostirajo med 950 in 1900 metri nadmorske višine, boste lahko občudovali razgled na dolino Mont Blanca. Cena enodnevne karte je 43 evrov. Od ženevskega letališča je smučišče oddaljeno eno uro vožnje z avtom.

2. Crested Butte Mountain Resort, Kolorado(ZDA)

Crested Butte Mountain Resort, Kolorado(ZDA)
Crested Butte Mountain Resort, Kolorado(ZDA)

To smučišče velja za popolno destinacijo za družine, saj ponuja široko paleto smučarskih prog različnih težavnosti. Nahaja se blizu Denverja. V primerjavi z bližnjim Aspnom, kjer cene dnevnih smučarskih kart dosežejo 800 dolarjev, je 95 dolarjev še sprejemljiva cena.

3. Vogel, Slovenija

Vogel, Slovenija
Vogel, Slovenija

Tudi slovensko smučišče se je znašlo na našem seznamu. Vogel, ki je del Triglavskega narodnega parka, se predstavlja kot idealen kraj za pare in družine. Nihalka smučarje v nekaj minutah pripelje iz nabrežja Bohinjskega jezera do smučišča v gorah. Slovenska prestolnica Ljubljana je z avtom oddaljena le eno uro, zato si lahko turisti privoščijo tudi obisk tega čudovitega mesta. Za en dan smučanja obiskovalci odštejejo 32 evrov.

4. Livigno, Italija

Livigno, Italija
Livigno, Italija

Livigno je poznan predvsem kot raj za smučarje, ki radi zaidejo z urejenih prog in se preizkusijo na skakalnicah. Na smučišču je urejen velik park s skakalnicami in drogovi. Glede na povedano je bolj primeren za mlajše smučarje, ki bodo za dnevno smučarsko karto plačali 30 evrov. Smučarsko središče je od Milana oddaljeno približno 230 kilometrov.

5. Söll, Avstrija

Söll, Avstrija
Söll, Avstrija

Söll je majhna vasica na Tirolskem, ki jo običajno zasenči legendarni Kitzbühel. To se odraža tudi v nižjih cenah – 29 evrov za dnevno smučarsko karto. Obisk Sölla se priporoča zlasti družinam in novim smučarjem. Vredno je poskusiti tudi izdelke iz pekarn, ki veljajo za tradicionalno posebnost.

6. Cauterets, Francija

Cauterets, Francija
Cauterets, Francija

Že res, da so smučišča v Alpah bolj poznana, a tudi v Pirenejih najdemo zelo dobre lokacije za smučanje. Cauterets ponuja 23 prog različnih težavnosti, ki bodo zadovoljile vsakega rekreativnega smučarja. Vse to vam bo na voljo za 36,5 evra na dan. Z letališča v Toulouseju se boste do tega smučarskega središča pripeljali v uri in pol.

7. Borovets, Bolgarija

Borovets, Bolgarija
Borovets, Bolgarija

Najstarejše smučišče v Bolgariji je odlična izbira za lovce na dobre kupčije. Nahaja se ob vznožju gore Rila na približno 1300 metrih nadmorske višine. Vredno je poudariti, da je razvito tudi nočno življenje v vasici. Smučali se boste lahko za le 28 evrov dnevno, kar je v kombinaciji z nizkimi ceni hrane in pijače dobitna kombinacija. Od prestolnice Sofije je Borovets oddaljen 90 minut vožnje z avtom.

8. Andermatt, Švica

Andermatt, Švica
Andermatt, Švica

Švica je simbol za visoke cene, a tudi v tej alpski državici je moč najti precej ugodno smučišče. Smučišče zajema dve območji – Nätschen in Gemmstock. Slednje se razprostira do nadmorske višine 2963 metrov. Za tiste, ki niste najbolj vešči smučanju, Andermatt ponuja mnogo možnosti za pohodništvo, sankanje in kopanje. Po 13. uri smučarska karta stane 38 €evrov, kar je za Švico zelo ugodno.

9. Poiana-Brasov, Romunija

Poiana-Brasov, Romunija
Poiana-Brasov, Romunija

Najbolj popularno romunsko smučišče ponuja 14,5 kilometra urejenih prog. Primerno je predvsem za začetnike in družine. 31 evrov za dnevno smučarsko karto je nedvomno vredno odšteti, ob tem pa si lahko privoščimo še poceni pivo. Smučišče je locirano 45 minut vožnje od Bukarešte.

10. Powder Mountain, Utah (ZDA)

Powder Mountain, Utah(ZDA)
Powder Mountain, Utah(ZDA)

To smučarsko središče ni preveč obljudeno, saj se nahaja na odročni lokaciji. Od Salt Lake Cityja je sicer oddaljeno uro vožnje z avtom. Glede na to smučišče ni najbolj primerno za družine. Na svoj račun bodo prišli tisti, ki radi smučajo po celem snegu. Dnevna smučarska karta stane 66 evrov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.