fbpx

Top 10: najboljše pametne ure 2016

Najboljše pametne ure 2016

Izbrali smo najboljše pametne ure 2016. Svet se razvija z nezadržno hitrostjo in z njimi tudi ročne ure, ki so se morale v dobi mobilnih telefonov in informacijske tehnologije hitro prilagoditi, če niso želele doživeti usode številnih živalskih vrst, ki smo jih iztrebili. In tako so nastale pametne ure. Vse skupaj je v resnici zakuhal Apple, ko je za iPod Nano izdelal pas. Potem pa se je usulo. Danes vsi tehnološki velikani in številna zagonska podjetja ponujajo pametne ure, za katere pa se še ne ve, ali bodo prestale test časa. Ure se vračajo na zapestja, a ne več le v funkciji informiranja o času in kot modni dodatek. To so nosljivi računalniki, ki nam olajšajo marsikatero dnevno opravilo. In če pri klasičnih ročnih urah izbiramo predvsem po videzu, smo pri pametnih urah enako pozorni na njihovo ''drobovje''. Predstavljamo vam najboljše pametne ure 2016.

Pametne ure prinašajo številne prednosti, kljub temu pa se niso še povsem prijele. To je očitno le še podžgalo številne ponudnike, ki pridno polnijo ponudbo. Tako pametne ure niso več nišni izdelek. Svoje imajo velikani, kot so Apple, Samsung, LG, Huawei in Sony, pa tudi znamke v vzponu, kot je Pebble, ki je leta 2012 začel ”vojno” za zapestja uporabnikov. Ponudba je danes tako pestra, da se v njej že težko znajdemo, zato smo se zakopali v ponudbo in iz nje izvlekli le najboljše.

PREBERITE ŠE: Top 5: najboljši gaming prenosniki 2016 za mulce

Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera pametna ura je najboljša v deželi tej?
Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera pametna ura je najboljša v deželi tej?

Top 10: najboljše pametne ure 2016

Pametna ura Apple Watch

Applova pametna ura Apple Watch je draga, modno oblikovana in tehnološko napredna. Ob prihodu je poskušala na novo definirati trg, in to ji je tudi uspelo. Pametne ure so postale predmet poželenja. Njen safirni zaslon je viden v praktično vseh razmerah, upravljanje lajša sistem vnosa Digital Crown, ki delno nadomešča tipkanje s prsti, na voljo ima plejado dodatnih aplikacij, ekosistem je daleč največji izmed vseh, zato lahko uporabnik z njimi uro popolnoma prilagodi lastnim željam in potrebam. Je osebni trener in vas med drugim ”brcne v rit”, če ugotovi, da preveč sedite. Seveda je bilo okoli te ure ustvarjene veliko fame, podobno kot okoli iPhona, zato velja najprej potipati še pri konkurenci, če je Apple Watch resnično najboljša izbira za vas. Največja slabost te ure je, da za uporabo zahteva iPhone, sicer ste mrzli.


Več o pametni uri: Pametna ura Apple Watch že od 320 evrov dalje

Pametna ura Samsung Gear S2

Če niste Applov privrženec, se kot najboljša alternativa pametni uri Apple Watch kar sama ponuja pametna ura Samsung Gear S2. Gre za prvo Samsungovo pametno uro, ki je okrogla, krasita pa jo inovativen vrtljiv obroč in operacijski sistem Tizen, s katerim se po uporabnosti ne moreta enakovredno kosati niti WatchOS 2 niti Android Wear. Deluje z vsemi androidi, Samsung pa v prihodnosti obljublja tudi kompatibilnost z OS iOS. Kakšen bo odgovor Appla, bo pokazal čas, do tedaj pa se lahko tolaži s tem, da ima Gear S2 na voljo precej manj aplikacij. Zato pa njena baterija ”preživi” večino konkurence.

Več o pametni uri: Galaxy Gear S2 – tudi Samsung z okroglo pametno uro

Pametna ura TAG Heuer Connected

TAG Heuer Connected je prva pametna ura proizvajalca švicarskih avantgardnih ur TAG Heuer. Z njo so pametne ure dobile težo, kajti do zdaj so bili izdelovalci pametnih ur večinoma tehnološka in mlada podjetja, TAG Heuer pa je prvi od tradicionalnih ponudnikov ročnih ur, ki je videl, da se brez njih ne da preživeti. Po pomoč so se zatekli v Silicijevo dolino, kjer so v partnerstvu z Googlom (ta ji je med drugim odstopil ”uni-sex” operacijski sistem Android Wear, kar v praksi pomeni kompatibilnost tako z androidi kot iOS napravami) in Intelom pripravili pametno uro TAG Heuer Connected (izdelana iz peresne titanove zlitine, ki je bolj odporna kot aluminij in plastika), ki je prava lepotica in spominja na tradicionalne mehanske ročne ure. Verjetno je trenutno edina pametna ura na trgu (poleg LG Watch Urbane), ki bo prepričala tudi tiste, ki se še otepajo računalnika na roki.

Več o pametni uri: TAG Heuer Connected: Prva pametna ura s tradicijo!

Pametna ura Sony SmartWatch 3

Pametna ura Sony SmartWatch 3 se na prvi pogled zdi rahlo dolgočasna, a se odkupi s strojno opremo. Tipalo GPS je njen glavni adut in je idealen sopotnik vsakdanjega življenja, predvsem pa športno aktivnih ljudi. Tudi brez pametnega telefona je zabaven in uporaben pripomoček. Nanjo si lahko naložite glasbo, sicer pa ima celoten nabor funkcij, ki jih od take naprave pričakujete. Lahko jo popolnoma prilagodite svojim željam in potrebam. Ima 1,6-palčni zaslon LCD ločljivosti 320 x 320 slikovnih pik, kar ne vrže na rit, a je dovolj, da zadovolji ciljno skupino.


Več o pametni uri: SmartWatch 3

Pametna ura Pebble Time 2

Pebble je do zdaj ponujal ”zgolj” pametne ure, z zadnjo serijo (Pebble 2 in Pebble Time 2), ki jo je znova poslal na Kickstarter, pa uro zmeša s fitnes napravo, saj ima poleg številnih drugih novih priboljškov tudi merilnik srčnega utripa. Ohišje je iz nerjavečega jekla.


Več o pametni uri: Pebble z novo serijo pametnih ur, ki bi jih imeli radi vsi!

Pametna ura Moto 360

Dve velikosti, trije modeli in ogromno možnosti prilagajanja željam in potrebam. To je povzetek druge generacije Motoroline pametne ure Moto 360. Če pri originalu niste imeli možnosti izbire po oblikovni plati, naslednica to ”napako” popravlja. Na voljo sta klasični različici, in sicer kot moška (premer zaslona 42 in 46 mm) in ženska (42 mm) ura ter športna izvedba Moto 360 sport, ki je ustvarjena za športne aktivnosti in temu primerno zavarovana z materiali, ki so kos manj ugodnim pogojem (pašček iz silikona ipd.). Vse različice pa so vodoodporne in opremljene z merilnikom srčnega utripa. Če smo bili nad pametno uro Moto 360 prve generacije navdušeni, lahko o naslednjem rodu govorimo zgolj z izbranimi besedami.

Več o pametni uri: Moto 360 – Motorolina pametna ura druge generacije navdušuje še bolj kot njena predhodnica

Pametna ura Huawei Watch

Huawei Watch je sploh prva pametna ura tega kitajskega proizvajalca. Temelji na platformi Android Wear, je merilnik srčnega utripa, v njej pa bije procesor Qualcomm. Pod številčnico elegantne okrogle ure se skrivajo 4 GB prostora za shranjevanje podatkov, 512 MB RAM-a, šestosni senzor gibanja in brezžični vmesnik Bluetooth LE (zagotavlja majhno porabo energije in kompatibilnost z Bluetoothom 4.1). Povezljiva je s pametnimi telefoni, ki jih poganja najmanj Android 4.3, kot ostale pametne ure pa lahko prejema besedilna sporočila in podatke o klicih ter se uporablja kot platforma za aplikacije in koledar.

Več o pametni uri: Pametna ura Huawei Watch – zmes preteklosti in sedanjosti

Pametna ura LG Watch Urbane

LG Watch Urbane je poleg ure TAG Heuer Connected najlepša med androidnimi urami in pravo nasprotje pametne ure Sony Smartwatch 3. Po videzu je namreč ”zrcalna slika” klasične zapestne ure s fizičnimi gumbi. Izdelana je iz nerjavečega jekla in opremljena z usnjenim paščkom (zamenja ga lahko katerokoli drug pašček širine 22 milimetrov). Poganja jo 1,2 GHz procesor Qualcomm Snapdragon 400, za njeno kondicijo pa skrbi baterija kapacitete 410 mAh. K elegantnemu videzu prispeva tudi plastični 1,3-palčni OLED-zaslon (320 x 320), za odpornost pa sta tu nerjaveče jeklo in standard IP67, ki zagotavlja neobčutljivost na vodo. Poleg časa Watch Urbane med drugim meri tlak, srčni utrip in pospešek, je pa tudi kompas.

Več o pametni uri: LG s pametno uro LG Watch Urbane nad Apple Watch

Pametna ura FitBit Blaze

Potem ko si je FitBit ustvaril ime s sledilniki telesnih aktivnosti in postal izbira številka 1 med uporabniki, se je z modelom FitBit Blaze, podobno kot nazadnje Pebble, a v obratni smeri, odločil za križanca. FitBit Blaze je namreč fitnes naprava in pametna ura. Ima dobro berljiv zaslon (ta je 1,6-palčni ločljivosti 240 x 180 slikovnih točk) tudi pri neposredni sončni svetlobi, funkcija dotikanja pa je zelo odzivna. Ni ne okrogla, ne štirioglata ura, pač pa z ”zavihanimi” robovi, zaradi česar rahlo spominjajo na ure Casio. Ima tri fizične gumbe, na zadnji ”platnici” pa se skriva merilnik srčnega utripa. Odporna je proti dežju in potu, vseeno pa se ne morete z njo potapljati. Zagotavlja petdnevno avtonomijo, s čimer se lahko pohvali le redkokatera konkurenčna ura.


Več o pametni uri: FitBit Blaze

Pametna ura Garmin Vivoactive

Svoj kos pogače v svetu pametnih ur si je pred časom začel trgati tudi Garmin, ki velja za enega največjih svetovnih proizvajalcev naprav s satelitskim navigacijskim sistemom (GPS). Garmin Vivoactive ima vdelan športni program in ga lahko nosite vsak dan. S to uro lahko vadite intenzivneje, predvsem pa pametneje. Čeprav ima v sebi športnega duha, se znajde tudi v poslovnem okolju. Njen zaslon na dotik visoke ločljivosti je berljiv tudi na neposredni sončni svetlobi, njena baterija pa zdrži do tri tedne v načinu ure ali sledenja dejavnosti oz. do 10 ur, kadar uporabljamo GPS. Naložene ima številne športne programe, ki sledijo vaši statistiki tudi, ko ste brez telefona. Le pritisnete in izberete program za tek, golf, kolesarjenje, plavanje … in sledite dejavnostim s podporo za GPS.


Več o pametni uri: Garmin Vivoactive

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!