fbpx

10x najlepše plaže v Evropi! Te plaže se vselej znajdejo na seznamu najlepših plaž v Evropi!

Vas zanima kje so najlepše plaže v Evropi?!

Foto: Envato

Veste, katere so najlepše plaže v Evropi? Družinske, romantične, prodnate in peščene plaže. Odkrijte 10 najlepših plaž v Evropi po izboru popotnikov. V deseterici najlepših sta nas najbolj prepričali Playa de Cofete in Balos. Preverite, morda je med njimi tudi vaša letošnja poletna destinacija.

Na spletni strani TripAdvisor.com, ki je daleč največja stran za popotnike na svetu, vsako leto s pomočjo ljubiteljev potovanj pripravijo izbor 25 najlepših plaž v Evropi. Med njimi prevladujejo tiste na idiličnih otočkih in z belim peskom. Tokrat predstavljamo 10 najlepših.

Najlepše plaže v Evropi:

1. Playa de Ses Illetes (Formentera, Balersko otočje)

Najlepša plaža v Evropi po izboru popotnikov je peščena plaža Playa de Ses Illes na Formenteri, na območju Balearskega otočja. To je daleč najbolj priljubljena plaža na tem območju in simbolizira paradiž v pravem pomenu besede. Turkizno morje ji daje karibski pridih. Poznavalci priporočajo obisk pred najhujšim poletnim navalom.

Playa de Ses Illetes (Formentera, Balersko otočje)
Playa de Ses Illetes (Formentera, Balersko otočje)

2. Plaža Elafonissi (Kreta, Grčija)

Kristalno čista voda plaže Elafonissi vas bo ponesla v nove dimenzije sveta. Številnim predstavlja enega najlepših vidikov čudovitega grškega otoka Kreta. Naravnost magična je. Posejana je z zaobljenimi skalami, voda ob obali je izjemno plitva in mirna. Barve so intenzivne – turkizna voda in skoraj bel in roza pesek. Raj na zemlji.

Elafonissi (Kreta, Grčija)
Elafonissi (Kreta, Grčija)

3. Praia da Marinha (Carvoeiro, Portugalska)

Čudovita portugalska plaža Praia da Marinha si zasluži mesto med top 100 plažami na svetu. To, da si moral prehoditi številne stopnice, da si sploh prišel do nje, zlahka pozabiš, ko zagledaš morski raj pred seboj. Pesek, skale, jame, loki, kristalno čista voda in obilje (pod)morskega življa. Neprecenljivo!

Praia da Marinha (Carvoeiro, Portugalska)
Praia da Marinha (Carvoeiro, Portugalska)

4. Plaža El Cotillo (El Cotillo, Španija)

Naravnost sanjski prostor za mirne poletne počitnice, ki je že prepričal številne popotnike. Prelepa in nedotaknjena destinacija, ki vzame dih. Priporočamo romantičen večerni sprehod ob obali, ki vodi vse do bližnjega svetilnika.

Plaža El Cotillo (El Cotillo, Španija)
Plaža El Cotillo (El Cotillo, Španija)

5. Playa de Bolonia (Tarifa, Španija)

Prvinske bele plaže španskega mesteca Tarifa v Andaluziji so ravno tako veličastne kot 800 let star grad, ki ponosno stoji na tem območju. Deskanje ali kajtanje je na tem koncu absolutno nujen opravek. Tamkajšnja flora in favna pa sta kot nalašč za navdušene in radovedne potapljače. Ponoči dajejo Tarifi poseben čar bari, nočni klubi in tapas bari, ki jih je tod v izobilju.

Playa de Bolonia (Tarifa, Španija)
Playa de Bolonia (Tarifa, Španija)

PREBERITE ŠE: Najlepše plaže na svetu 2016

6. Playa de Cofete (Morro del Jable, Španija)

Cofete je majhno naselje na zahodnem delu polotoka Jandía, ki se nahaja na Fuerteventuri na Kanarskih otokih. Gre za čudovito osrednjo plažo, ki vam bo dala občutek, da ste jo ravno vi prvi odkrili. Če spadate med izkušene deskarje na vodi, vas bo destinacija še bolj navdušila.

Playa de Cofete (Morro del Jable, Španija)
Playa de Cofete (Morro del Jable, Španija)

7. Porto Limnionas (Zakintos, Grčija)

Plaža Porto Limnionas se nahaja na grških Jonskih otokih. Ti so naravnost filmsko čudoviti. Voda se blešči v svoji modrini, pesek je svilnat in gladek. Vse izgleda kot ravnokar vzeto iz Photoshopa, a v resnici gre le za čudeže matere narave.

Porto Limnionas (Zakintos, Grčija)
Porto Limnionas (Zakintos, Grčija)

8. Iztuzu (Dalyan, Turčija)

Starodavne ruševine, blatne kopeli in gnezda morskih želv so samo nekatere magične lastnosti Dalyana. Vodni športi, kolesarjenje in rečne pustolovščine bodo zadovoljili večne avanturiste.

Iztuzu (Dalyan, Turkčija)
Iztuzu (Dalyan, Turkčija)

9. Cala Comte (Ibiza, Španija)

Želite doživeti pristne vibracije Ibize? Potem morate obiskati plažo Cala Comte. Spektakularni sončni zahodi, restavracije, bari, odlična glasba in pesek. Gre za najlepši kraj na Ibizi. Preverite.

Cala Comte (Ibiza, Španija)
Cala Comte (Ibiza, Španija)

10. Balos (Kissamos, Grčija)

Čistoča, topla voda, plitvina, svetleče turkizno morje in druge naravne lepote. Vse to ima grška idilična plaža Balos. Posejana s tisočerimi školjkami in ribjimi vrstami je naravnost fantastična.

Balos (Kissamos, Grčija)
Balos (Kissamos, Grčija)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!