fbpx

7+ sanjskih plaž za družine z otroki na Hrvaškem

To so sanjske plaže na Hrvaškem!

Foto: Envato

Imate majhne otroke? Potem svojo počitniško destinacijo izbirate tudi po tem, kakšno plažo ponuja. Pokukali smo k sosedom na Hrvaško in izbrskali tiste plaže, ki so najprimernejše za družine z otroki.

Družine z otroki morajo biti pozorne na več dejavnikov. Plaža mora imeti peščeno ali mivkasto podlago, da ne pride do poškodb malčkov pri prvih korakih v morju. Prav tako mora biti v bližini plaže kakšen borov gozdiček, kjer lahko vaš malček počiva in si privošči opoldanski spanec. Tudi zato smo pripravili izbor plaž, ki se nam zdijo najprimernejše za družine z otroki.

1. Plaža Saharun, Dugi otok

Plaža Saharun, Dugi otok
Plaža Saharun, Dugi otok

Na severnem delu Dugega otoka najdemo prelepo, 800 metrov dolgo peščeno plažo Saharun.


Plaža je obkrožena z borovci in predstavlja idealno destinacijo za romantične pare, kristalno čista voda pa razveseli tudi starejše in družine z otroki. Zvečer mirna plaža zamenja obraz, saj se spremeni v divje zbirališče mladih, željnih zabave.

2. Rajska plaža, Rab

Rajska plaža, Rab
Rajska plaža, Rab

V mestu Lopar na Rabu se skriva pravi biser – 1,5 km dolga peščena Rajska plaža, ki je zaradi kristalno čistega morja označena z modro zastavo. Plaža je idealna za družine in vse, ki si počitnikovanja na plaži brez tušev, lokalov, restavracij in različnih športnih aktivnosti preprosto ne predstavljajo.

3. Zaton, Zadar

Zaton, Zadar
Zaton, Zadar

13 kilometrov od Zadra se nahaja prečudovita peščena plaža Zaton, ki je zaradi svojega kristalno čistega morja označena z modro zastavo. Plaža poleg sanjskega razgleda na popolnoma čisto morje ponuja tudi veliko možnosti za športno udejstvovanje in zadovoljivo gostinsko ponudbo.

4. Plaža Crni molo, Crikvenica

Plaža Crni Molo, Crikvenica
Plaža Crni Molo, Crikvenica

Peščena plaža Crni molo se nahaja v Crikvenici. Plaža ponuja različne športne terene, ki zadovoljijo vse adrenalinske odvisnike, prav tako je na plaži omogočena izposoja senčnikov in ležalnikov, po kopanju v morju se lahko osvežimo pod enem izmed številnih tušev, na rivieri pa najdemo tudi polno barov, restavracij in hotelov.

5. Plaža Bijeca, Medulin

Plaža Bijeca, Medulin
Plaža Bijeca, Medulin

Peščena plaža Bijeca je najbolj popularna plaža v Medulinu. Plaža je idealna za vse, ki premočnemu soncu radi ubežijo v senco dreves in borovcev, zaradi nizke gladine morja in peščene plaže pa je primerna tudi za naše najmlajše.


Ti se na plaži razveselijo tudi vodnega tobogana, za zabavo starejših pa poskrbijo številni lokali in restavracije, ki obkrožajo prelepo peščeno plažo.

6. Plaža Sabuša, Ugljan

Plaža Sabuša, Ugljan
Plaža Sabuša, Ugljan

V mestu Kukljica na otoku Ugljan se nahaja prelepa peščena plaža Sabuša. Plaža navduši s svojimi senčnimi deli in kristalno čistim morjem. Čeprav sodi med peščene plaže, pa je danes večina obale betonirana in tako idealna za sončenje. Ob plaži najdemo tudi prikupne bistrojčke, ki poskrbijo za vse, ki si po plavanju v vodi zaželijo okrepčila.

7. Plaža Crvena Luka, Biograd na Moru

Plaža Crvena luka, Biograd na Moru
Plaža Crvena luka, Biograd na Moru

Le 3 kilometre od Biograda na Moru se nahaja plaža Crvena luka. Severni del prečudovite peščene plaže, do katere je najlažje priti kar peš ali s čolnom, je namenjen nudistom. Plaža je idealna izbira za vse romantične pare in vse, ki uživajo v lepotah kristalno čistega morja.

8. Plaža Sabunike, Zadar

Plaža Sabunike, Zadar
Plaža Sabunike, Zadar

6 kilometrov od Zadra se nahaja prelepa peščena plaža Sabunike, ki je idealna izbira predvsem za družine z majhnimi otroki in za vse, ki na plaži ne morejo brez zabave in športa. Plaža Sabunike svoje obiskovalce razvaja s kristalno čistim morjem, zdravilnim blatom in pestro gostinsko ponudbo, razveseli pa tudi vse, ki iščejo primeren veter za jadranje in surfanje.

9. Plaža Slanica, Murter

Plaža Slanica, Murter
Plaža Slanica, Murter

Na otoku Murteru se skriva prelepa peščena plaža Slanica, ki se ponaša kot ena najlepših hrvaških plaž. Na Slanici ne bomo nikoli sami, saj je izredno popularna, obiskovalce pa privlači tudi zaradi nizkega morja, ki je idealno za športne igre v vodi. Plažo obdajajo številni lokali in celo zabavni otroški center, ki poskrbi za zabavo naših najmlajših.

10. Plaža Vela Pržina, Korčula

Plaža Vela Pržina, Lumbarda
Plaža Vela Pržina, Lumbarda

Mesto Lumbarda na Korčuli se ponaša z eno od najlepših hrvaških plaž. Vela Pržina se nahaja v zalivu, ki ga obkrožajo vinogradi in je zelo priljubljena predvsem med mlajšo populacijo. Plaža omogoča najem senčnikov in ležalnikov ter druženje v barih in restavracijah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!