3 razlogi, zakaj moški zapustijo pametne in uspešne ženske

In vsi se sprašujejo, zakaj!

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Bila sta tako odličen par, če ne že popoln, kako je mogoče, da sta se razšla? Ona je bila pametna, uspešna v vsem česar se je dotaknila - zakaj jo je zapustil? Nikoli več ne bo našel ženske, kakršna je ona! Lahko bi bil srečen, da je sploh bila z njim.

Morda ni mogel več živeti v njeni senci? Je to morda vzrok, da se ni počutil dovolj moškega, ker je bila bolj uspešna kakor on?

Vsak razhod je obdan s kopico skrivnosti, ki drugim niso dane v pogled. Lahko, da ju je ločil nenehen pritisk iz okolice, služba…

Konec razmerja je za vsak par drugačen, individualen in ni jih vedno lahko razumeti. Ste morda to že sami doživeli?

Težko je razumeti, zakaj partner konča zvezo, ko se vam zdi, da se dobro razumete, imate odlično spolno življenje, se odkrito pogovarjate o težavah.

Obstajajo določeni načini razmišljanja in vedenja moških, ki zapustijo samozavestne, lepe in močne ženske. Zakaj?

1. Počutil se je nepotrebnega in pod pritiskom

Ste bili oseba iz razmerja, ki si je pogosto želela več bližine in nežnosti, kakor ste jo prejeli od partnerja? Ali pa ste morda nenehno želeli popravljati vajin odnos in ga izpopolniti? Če je temu tako, se je zaradi neravnovesja v zvezi verjetno počutil pod nenehnim pritiskom.

Ne iščite krivde v sebi! Večina moških se težko sooči s čustvenim pritiskom. In ko dobijo občutek, da vse, kar počnejo, za partnerja ni dovolj dobro, potem moški zapusti žensko.

Imel kje občutek, da je vaša senca. Foto: Vinicius Amnx Aman / Unsplash

2. Imel je občutek, da bi moral nenehno tekmovati z vami

Če ima moški v partnerskem odnosu občutek, da mora tekmovati z vami, bo imel občutek, da ni dorasel izzivu in bo s tem ogrožena njegova moškost.

Primer. Prepir pred prijatelji o tem, kdo ima prav. Ali, ko zaslužite več od njega, in ga na to nenehno opozarjate s svojimi pikrimi pripombami. Moški se na splošno težko znajdejo in spopadejo s situacijami, ko morajo partnerju predati nadzor, pa čeprav gre za malenkosti, kot so – kateri film bosta gledala, kam bosta odšla na počitnice…

To ne pomeni, da bo ženska prevzela nadzor nad odnosom! Gre za zdravo ravnotežje!

3. Zdelo se mu je, da ga ne spoštujete

Za funkcionalen odnos je poleg zaupanja potrebno tudi medsebojno spoštovanje. Moški morajo vedeti, da jim partnerka stoji ob strani v dobrem in slabem. V nasprotnem primeru se ni mogoče popolnoma predati in tvegati na poti skozi nevihte in orkane v življenju.

Če ženska dvomi v moške sposobnosti ali če ima moški občutek, da ga ženska ne jemlje resno, je njegova moškost prizadeta – in to vodi do razhoda.

Spoštujta drug drugega, zaupajta si najgloblje strahove in komunicirajta o vsem, na takšen način bo vajin odnos močan in bo trajal.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tako vam bo fant pokazal, da vajina zveza postaja resna