fbpx

Top 5 slovenskih kampov in glampingov za noč pod zvezdnatim nebom

Foto: Kolpa Resort Glamping
Zadnjič posodobljeno: :

Šotorjenje v osrčju gozdov ali bivanje v simpatični glamping hišici obdani z drevesi, imata svoj čar, saj ponujata najbolj pristen stik z okolico, naravo. Za vas smo tako izbrali šopek čudovitih slovenskih kampov in glampingov, v katerih boste lahko ob večerih preštevali zvezde na nebu, zjutraj pa se zbudili z veličastnim pogledom na slikoviti okoliš.

Natura Eco Camp, Kranjska gora

Natura Eco Camp je skriti biser Kranjske Gore, saj se nahaja slab kilometer stran od središča mesta. Pravljična pot do kampa vodi čez reko Savo, a niti zamisliti si ne morete, kaj vas čaka na cilju. Nadvse okusno in udobno zasnovan kamp, na mirni lokaciji, obkrožen z gozdom, je kot nalašč za umirjen oddih in počitek v sožitju z naravo. Na bližnjem travniku se pasejo kravice, zvečer pa zakurijo ogenj, ob katerem se lahko gostje družijo pozno v noč.

Kamp Šobec, Bled

Obstaja dober razlog, zakaj je Šobec tako priljubljen med domačimi in tujimi gosti. Kristalno čista reka Sava Dolinka, ki ga obdaja, in borova drevesa, ki se dvigajo visoko nad šotori sta odlična kulisa za popoln dopust. Za piko na i si spočijete oči na veličastnih vrhovih Karavank in Julijskih Alp. Košček narave, le lučaj stran od priljubljenega Bleda, je kot nalašč za ljubitelje kolesarjenja, pohodništva in ostalih aktivnosti.

Forest Camping Mozirje, Mozirje

Na obrežju Savinje, v objemu čudovitega gozdička, leži ekološki kamp Forest Camping Mozirje. Lokacija je kot nalašč za vse, ki se ne želijo drenjati na plaži, temveč iščejo aktiven oddih sredi narave. Uživate lahko tudi v postavljenih šotorih in lesenih glamping hišicah, ki so v okolje umeščene tako, da ne posegajo v naravo. V kampu ponujajo kopico aktivnosti, poleg igrišč za odbojko, mali nogomet, košarko, badminton, tudi slackline, kolesarske ture, raftanje in soteskanje.

Kolpa Resort Glamping, Krasinec

Med Metliko in Črnomljem, le pol kilometra stran od reke Kolpe, se nahaja novi slovenski glamping Kolpa Resort Glamping. Nahaja se ne posestvu nekdanjega gradu ter ponuja veliko mero zasebnosti in slikovite poglede na okoliške gričke. Gostom so na voljo lesene hišice in glamping šotori za pet oseb, ki so opremljeni s kopalnico, kuhinjo in spalnico. Ponudba resorta je kot nalašč za otroke, saj se v sklopu Kolpa Resort Glampinga nahajajo tudi naravni plavalni ribnik, bralni kotiček in otroško igrišče.

Kamp Korita, Soča

V enem najlepših kotičkov Slovenije, tik nad reko Sočo, se nahaja Kamp Korita. Moto nastanitve je aktivno kampiranje v harmoniji z naravo, saj se kamp nahaja ob znamenitih malih koritih in nudi številne možnosti za aktiven oddih, od raftanja do plezanja. Poleg šotorjenja in prostorov za avtodome v kampu nudijo tudi najem dveh apartmajskih hišic, dveh sob in desetih glamping lesenih vil. Gostje se lahko sproščajo tudi v leseni kadi za dva.

 

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!