Foto: Envato

Prostor, kamor ne bi smeli postaviti ogledala, če želite imeti dobro energijo v domu

Zadnjič posodobljeno: :

Feng šuj (Feng Shui) v prevodu pomeni veter in voda. Kitajci ga že od nekdaj povezujejo z zdravjem in obiljem. Gre za starodavno veščino, ki je stara več kot 5.000 let. Za mnoge je feng šuj izjemno pomemben pri dekoriranju doma.

Feng šuj pomeni urejanja zunanjega in notranjega prostora, z namenom povečati skladnost in pretok energije či. Energija či je razdeljena na pet elementov, ki jih najdemo prav v vsakem predmetu. Gre za ogenj, vodo, zemljo, kovino in drevo. Ogenj je najbolj jang, medtem ko je voda najbolj jin. Vsak element je povezan z barvo, obliko, letnim časom, s smerjo neba in čutom. Prav zato je je cilj pri urejanju doma po načelih feng šuija, da ustvarimo okolje, kjer nobeden od elementov ne dominira, hkrati pa upoštevamo tudi načelo jina in janga.

Za mnoge je feng šuj izjemno pomemben pri dekoriranju doma. Poleg urejenosti, organiziranosti, čistoče, ki ga priporoča tovrstna veščina, pa obstaja predmet, ki ga je potrebno postaviti na mesto, kjer je pretok energije v domu pravi. Gre za ogledalo, ki potrebuje prav posebno mesto, če želimo v dom privabiti različne pozitivne vibracije. Ogledala imajo namreč energijo vode, ki je peti element pozitivnih vibracij in predstavlja potencial.

Vhodna vrata

Vrata so vstopna točka našega doma in če ogledalo postavite nasproti se vsa energija preusmeri. Ogledala imajo namreč to lastnost, da odbijajo energijo in vračajo odsev. Zato vse kar pride skozi vrata, se vrne nazaj proti izhodu. V kolikor želite imeti ogledalo na hodniku, ga raje postavite na steno, ki je pravokotno od vrat, saj tako ne odbija energije.

Foto: Douglas Sheppard /Unsplash

Jedilnica

Jedilnica je prostor, kjer se zbere vsa družina, namenjena je tudi druženju s prijatelji. Zato je pomembno, da je ta prijetna, topla, zračna in prostorna. Ogledalo je prav zaradi dobrih energij priporočljivo, da se ga postavi v jedilnico, saj namreč odseva pozitivne vibracije, ki se v takšnem prostoru dogajajo.

Kuhinja

Kar se tiče kuhinje, se strokovnjaki za feng šuj izogibajo postavljanju ogledal. Še posebej ni priporočljivo, da se ogledalo postavi nasproti kuhinjske pečice in kuhalnika, saj ta položaj prinaša slabo energijo. Vsa kovina v aparatih je namreč hladna in tako se izgublja moč ognja, elementa po feng šuju, ki v sebi nosi toploto in družabnost.

Dnevna soba

Dnevna soba je sicer primerna za postavitev ogledala. Vendar pa je potrebno paziti, saj se tu energija prehitro ustvarja. Dandanes ima trendovsko pohištvo veliko svetlečih in odsevajočih elementov, zato v kolikor v sobi postavite še ogledalo, se bo takšna energija ustvarjala prehitro. Dnevna soba je namreč namenjena sprostitvi. V kolikor želite bolj sproščujoč prostora, potem naj bo teh odsevnih površin manj.

Foto: Max Vakhtbovych/ Pexels

Kavč

Strokovnjaki opozarjajo, da ogledalo nad kavčem ni primerno. Namreč vsi kosi, ki stojijo nad glavami v sebi nosijo težko energijo. Fen šuj je namreč povezan z občutkov varnosti, zato res ni primerno, da podzavestno razmišljate, da vam bo vse skupaj padlo na glavo.

Spalnica

Ker ogledala energijo pospešujejo, vsekakor za prostor, ki je namenjen počitku niso priporočljiva. V kolikor imate ogledalo v vaši spalnici pa se prepričajte, da le to ni obrnjeno proti postelji ali celo na stropu. Tako obrnjen namreč odseva našo podobo, kar pride do slabe spanca, neprespanih noči, ali celo nočnih mor.

Foto: Adam Winger/Unsplash

Kopalnica

Kopalnica je povezana z elementom voda in prav tako je ogledalo element vode, zato je ta prostor najprimernejši za postavitev ogledal. Prav tako pa je kopalnica vedno zaprt prostor, kjer energija ne odteka. Vendar pa bodite previdni, da ogledala ne postavite tako, da bi gledal v vašo straniščno školjko, saj namreč energetsko ni primerno, da se gledate v ogledalo, ko se čistite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
IKEA poletje in jesen 2021: to so novosti, ki jih boste lahko že kmalu kupili v Ikei