fbpx

Top 20: najdražja mesta za bivanje v letu 2016

Mesta, kjer je življenje najdražje 2016

Leto 2016 je bilo s stališča ekonomije precej turbulentno. Življenjski stroški so v mnogih državah skokovito narasli. Če menite, da je življenje v Ljubljani ali Mariboru drago, boste po ogledu tega seznama nehali negodovati. Obe največji slovenski mesti sta namreč med cenejšimi. To pa ni edino presenečenje, ki vas čaka. Počakajte šele, da vidite, v katerem mestu so življenjski stroški najvišji. Nikoli ne bi uganili! Stavimo glavo! To so najdražja mesta za bivanje v letu 2016.

Katera so najdražja mesta za bivanje v letu 2016? Če boste kdaj zavili v ta mesta, se raje primite za denarnico, saj boste sicer hitro bankrotirali. No, razen, če niste milijonar, ki so edini, za katere so cene na teh lokacijah sprejemljive. Vse ostale pa bo ob pogledu na stroške življenja tam zadela kap! So namreč vrtoglavi!

Prestolnica Hamilton ni nič kaj prijazna do vaše denarnice.
Prestolnica Hamilton ni nič kaj prijazna do vaše denarnice.

Podatke je zbrala organizacija Numebo, ki hrani eno od največjih zbirk podatkov o mestih in državah. Na podlagi mesečnih življenjskih stroškov – upoštevajo cene izdelkov in storitev, kot so cene v restavracijah, cene javnega prevoza, hrane, gospodinjskih aparatov, rekreacije, oblačil, najema, javnih služb in alkohola, ter višino plače – je sestavila lestvico mest, v katerih je življenje najdražje, v infografiko pa so podatke pretopili pri The Crazy Tourist.

PREBERITE ŠE: Top 10: najboljša mesta za življenje 2016

Ljubljana v primerjavi z drugimi mesti ni tako draga za življenje.
Ljubljana v primerjavi z drugimi mesti ni tako draga za življenje.

Ni presenetljivo, da so se pri vrhu znašla mesta v Švici, preseneča pa podatek, da je na samem vrhu mesto Hamilton (indeks 140,83), glavno mesto Bermudov, otoškega čezmorskega ozemlja Združenega kraljestva s samoupravo, ki leži v Atlantskem oceanu in v katerem živi manj kot 4000 prebivalcev. Ob takšnih cenah to niti ni presenetljivo … Tu mesečni stroški bivanja za štiričlansko družino znašajo 5264 evrovLjubljana se je znašla na 349. mestu (indeks 56,84) z mesečnimi stroški 2173 evrov za štiričlansko družino. V Mariboru, ki je na 408. mestu (indeks 46,27), stroški znašajo 1707 evrov.

Mesta za najvišjimi življenjskimi stroški.
Mesta za najvišjimi življenjskimi stroški

Dodatne Informacije

Seznam mest, v katerih je življenje najdražje:
numbeo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!