fbpx

Top 5: Najboljše tuje in domače kuharice, ki jih lahko naročimo preko spleta

S čarobnostjo menjave letnih časov se popestri tudi dogajanje v naši kuhinji. Jeseni ni nič lepšega kot kuhanje ljubezni in topline polnega obroka za naše najdražje. Pokukajmo v pet odličnih kuharic, ki bodo zagotovo obogatile naše kulinarično znanje.

Da jesen ne mine v preizkušanju enih in istih receptov, v roke radi primemo kakšno od novih kuharic in oplemenitimo svoje kulinarično znanje. Poglejmo, v katerih 5 kuharic bomo pokukali letos.

1. 88 prigod v kuhinji (ali vegani ne jedo samo solate)

88 prigod v kuhinji
88 prigod v kuhinji

Veganska kuharska knjiga 88 prigod v kuhinji (ali Vegani ne jedo samo solate), se z naslovom nanaša na število receptov in slog pisanja. Avtorja sta namreč v obdobju enega leta dokumentirala svoje izkušnje s pripravo veganske hrane, rezultat česar je njuna prva kuharska knjiga. Podnaslov “ali Vegani ne jedo samo solate” se seveda navezuje na zelo razširjeno mnenje, da vegani živijo samo od solate (če že ne kar od trave), kar je daleč od resnice. Sicer se med jedmi najde tudi nekaj izvrstnih solat, drugače pa so recepti razvrščeni od najosnovnejših, kot so riževo mleko ali tahini, do zajtrkov, lahkih in glavnih jedi, pa do sladic.
Cena: 27,5€
Spletni nakup: 88 prigod v kuhinji (ali vegani ne jedo samo solate)

2. The Slanted Door

The Slanted Door
The Slanted Door

Kuharica The Slanted Door je najnovejša kuharska knjiga nagrajenega kulinaričnega mojstra Charlesa Phana, na katero smo nestrpno čakali. Kuharsko knjigo je posvetil svoji svoji vietnamski restavraciji, njenim obiskovalcem in seveda hrani, ki jo lahko v restavraciji preizkusimo. Pravo ljubezensko pismo, ki vključuje ikonične recepte, ki bi jih srčno radi obvladali.
Cena: 18€
Spletni nakup: The Slanted Door ” target=”_blank”>The Slanted Door

3. Flour + Water

Flour + Water
Flour + Water

Kuharski mojster Thomas McNaughton prihaja oz San Francisca, kjer se posveča svoji ljubezni do umetniškega ustvarjanja s pašto. V kuharski knjigi Flour + Water nam razkrije osnovne kot tudi izjemno presenetljive in inovativne napotke, kako pripraviti najboljše testenine svojega življenja. Lahko bi rekli, da je mojster pašte spisal pravo testeninsko Biblijo, ki bi jo moral imeti vsak navdušen kuhar.
Cena: 16€
Spletni nakup: Flour + Water

4. Sunday Suppers: Recipes + Gatherings

Sunday Suppers
Sunday Suppers

Eden naših najljubših kulinaričnih blogov, Sunday Suppers, je končno dobil trdne platnice. Kuharica, ki je že sama po sebi prava paša za oči, je polna čudovitih sezonskih receptov, ki pričarajo v naši kuhinji čarobno rustikalno vzdušje, ki ga moramo deliti s svojimi prijatelji in družino.
Cena: 18€
Spletni nakup: Sunday Suppers: Recipes + Gatherings

5. Thug Kitchen: Eat Like You Give a F*ckdeffefdf

Thug Kitchen
Thug Kitchen

Uradna kuharska knjiga izjemno popularnega kulinaričnega bloga Thug Kitchen, ki je leta 2013 prejel prestižni naslov revije Saveur za najboljši kulinarični blog leta, je končno na voljo. Komaj že čakamo, da preizkusimo več kot 100 odličnih veganskih receptov, ki temeljijo na konceptu zdrave in ugodne kuhinje. Pomislimo na bučkin čili, takose s popečeno cvetačo in salso iz popečenih breskev.
Cena: 12€
Spletni nakup: Thug Kitchen: Eat Like You Give a F*ckdeffefdf

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!