fbpx

Top 5: najboljši filmi za ljubitelje vina

Filmi za ljubitelje vina

Ljubitelji vina in filma, pozor! Če želite martinov vikend preživeti nekoliko drugače, vam predlagamo, da si ga popestrite z žlahtno kapljico in filmom z vinsko tematiko. Predstavljamo filme, ki si jih morajo obvezno ogledati vsi ljubitelji vina!

Preživite martinov vikend ob žlahtni kapljici in dobrem filmu. Tu je izbor filmov z vinsko tematiko, ki si jih morajo vsaj enkrat v življenju obvezno ogledati vsi ljubitelji vina.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

Prizor iz filma Spopad vinarjev.
Prizor iz filma Spopad vinarjev

Hitro po kozarec rujnega, potem pa se udobno namestite in uživajte!

Čudovito leto (A Good Year, 2006)

Komična drama
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Russell Crowe, Marion Cotillard


Prezaposleni borzni posrednik Max Skinner (Russel Crowe) po smrti strica podeduje vilo in vinograd v Provansi. Da bi od prodaje iztržil čim več, odpotuje v Francijo, a oskrbnika vinograda nista navdušena nad njegovo željo po prodaji. Na posestvu se pojavi še mlada Christie (Abbie Cornish), ki trdi, da je Henryjeva nezakonska hčerka, k zmedi pa doda še prikupna in svojeglava lastnica restavracije v bližnji vasici (Marion Cotillard).

Skrivnost Santa Vittorie (The Secret of Santa Vittoria, 1969)

Komedija, drama, vojni film
Režija: Stanley Kramer
Igrajo: Anthony Quinn, Anna Magnani, Virna Lisi


Dogajanje je postavljeno v izdihljaje II. svetovne vojne. Pripoveduje zgodbo o Bombolinu (Anthony Quinn), pijančku v italijanskem mestecu Santa Vittoria, ki se, potem ko je razglašeno, da se bodo nacisti predali, povzpne na vodni stolp, da sname nacistično zastavo. Kmalu ugotovi, da ne more splezati dol in množica ga začne bodriti s skandiranjem njegovega imena. Mestni svet to sliši in je prepričan, da je Bombolini novi mestni vodja. Zato se mu predajo in ga postavijo za novega župana. Kot župan ugotovi, da želijo Nemci zasesti njegovo mesto in pobrati njihovo vino, zato skuje načrt, kako ga skriti.

Svet vina (Mondovino, 2004)

Dokumentarni film
Režija: Jonathan Nossiter
Nastopajo: Albiera Antinori, Allegra Antinori, Lodovico Antinori


Modnovino je šokantni raziskovalni dokumentarni film nekdanjega someljeja Jonathana Nossiterja o vplivu globalizacije na različne vinske regije po svetu in vplivu znanih vinskih kritikov. Leta 2004 je bil na Canskem filmskem festivalu nominiram za zlato palmo. Posnet je bil z ročno kamero Sony PD-150.

Spopad vinarjev (Bottle Shock, 2008)

Komična drama
Režija: Randall Miller
Igrajo: Chris Pine, Alan Rickman, Bill Pullman


Gre za zabavno in resnično zgodbo o začetkih kalifornijskega vinogradništva, ki sega v leto 1976. Preselimo se v dolino Napa, ki tedaj še nima slovesa najboljših vinorodnih okolišev na svetu. Jim Barrett (Bill Pullman) je vse v življenju posvetil temu, da bi uresničil svoje sanje in ustvaril posestvo Chateau Montelena, medtem pa je v Parizu britanski izseljenec Steven Spurrier (Alan Rickman) vse bolj prepričan, da bi moral Parižanom predstaviti najnovejša kalifornijska vina, ki pozneje na slepi degustaciji porazijo slovita francoska vina.

Somm (2012)

Dokumentarni film
Režija: Jason Wise
Nastopajo: Bo Barrett, Shayn Bjornholm, Dave Cauble


Dokumentarni film Somm sledi četverici mladeničev, ki se pripravljajo na najzahtevnejši someljerski zpit na svetu, imenovan Master Sommelier. Gre za navdihujočo zgodbo, ki vas bo spodbudila, da sledili svojim sanjam, pa naj se vam zdijo še tako nesmiselne.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.