Top 5: najboljši pametni telefoni 2017

Najboljši pametni telefoni 2017

Kupujete pametni telefon? Nekateri največji igralci na trgu so že predstavili svoje adute za leto 2017. Če se sprašujete, kateri so najboljši pametni telefoni leta 2017, v nadaljevanju dobite odgovor. Seveda pa dokončnega ne bomo imeli, vse dokler ne pride novi iPhone, ki ga bo Apple predstavil septembra in se bo gotovo pridružil spodnji peterici.

Izbrali smo tiste telefone, ki so bili predstavljeni v letu 2017 in gre za novosti, ki jih je mogoče dobiti, oziorma bodo dobavljivi tudi na slovenskem trgu po zagotovilih dobaviteljev. Tej peterici telefonov bi lahko vsekakor pridružili še telefona Google Pixel ter OnePlus 3T. A jih nažalost na policah slovenskih trgovcev skoraj zagotovo ne bomo videli.

Top 5 – najboljši pametni telefoni 2017:

Pametni telefon Sony Xperia XZ Premium

Sony Xperia XZ Premium s svojim edinstvenim videzom precej odstopa od konkurence. Naslednik modela Sony Xperia XZ prinaša vse tisto, kar smo pri predhodniku pogrešali. Ima 5,5-palčni 4K HDR-zaslon (810 ppi) z zaščitnim steklom Corning Gorilla Glass 5 s podporo prikaza vsebin HDR. Ponaša se z aluminijastim ohišjem, ki je ob stranicah brušen. V debelino je s 7,9 milimetra rahlo tanjši kot Xperia XZ. Poganja ga procesor Qualcomm 835, zavoljo modema Snapdragon X16 LTE pa omogoča hitrost prenosa podatkov do 1 GB, kar je praktično hitrost optičnega kabla. Ima 4 GB sistemskega pomnilnika in 64 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki se lahko s spominsko kartico microSD poveča na 256 GB.

Več o telefonu si lahko preberete v prispevku Sony Xperia XZ Premium – prvi 4K HDR telefon na svetu.

Pametni telefon HTC U Ultra

Naslednik modela HTC 10 sliši na ime HTC U Ultra in pripada novonastali družini U. Ima sekundarni zaslon in osebnega asistenta, podobno kot iPhone 7 pa nima klasičnega priključka za slušalke. V nasprotju s HTC 10, ki je bil oblikovno zelo zadržan, gre HTC U Ultra povsem v drugo smer. Krasi ga ‘tekoči’ videz (Liquid Surface), kar v praksi pomeni, da se nam obetajo zanimivi odsevi. Je zelo gladek na otip, zato brez etuija verjetno ne bo šlo, če ne želite, da vam polzi iz rok kot milo. Čeprav upate, da vam telefon ne bo nikoli padel iz roke, pa je to neizbežno. Zato bo zaščita Corning Gorilla Glass 5 in možnost izbire safirnega stekla prišla še kako prav. 5,7-palčni LCD 5 zaslon ima QHD-ločljivosti (1440 x 2560 slikovnih točk) in sekundarni zaslon z ločljivostjo 160 x 1040 slikovnih točk.

Več o telefonu si lahko preberete v prispevku Pametni telefon HTC U Ultra: igrivi naslednik modela HTC 10 ima sekundarni zaslon.

Pametni telefon Huawei P10

Naslednik modela P9 je kombinacija izjemne strojne opreme in najnovejših napredkov na področju programske opreme. Predstavlja se v novih barvnih kombinacijah ter z novo dvojno kamero Leica različice 2.0, ki ponuja vrhunski portretni način, in novo prednjo kamero Leica za selfije, kot jih še ni bilo. Za izjemno zmogljivost skrbijo procesor Kirin 960, Huawei Ultra Memory in novi uporabniški vmesnik EMUI 5.1 z vodilnim sistemom anten 4 × 4 LTE MIMO ter sistemom anten 2 × 2 Wi-Fi MIMO. Po vzoru ikoničnega oblikovanja serije P je Huawei P10 eleganten in prijeten za držanje v roki s samo 6,98 mm debeline.


Več o telefonu si lahko preberete v prispevku Pametni telefon Huawei P10 – P9 z nekaj iPhona v sebi.

Pametni telefon LG G6

LG G6 ima “5,7-palčni zaslon v 5,2-palčnem ohišju”, kot so se izrazili pri LG-ju. Telefon deluje majhen, čeprav ima gromozanski zaslon ločljivosti 2880 x 1440 slikovnih točk. Izstopa tudi po neobičajnem razmerju stranic, in sicer 18 : 9 (običajno je ta 16 : 9) zato ga lahko kljub dejstvu, da ima večji zaslon kot iPhone 7 Plus, uporabljamo z eno roko. Ohišje (telefon s 7,9-milimetri debeline ni najožji) je izdelano iz aluminija in stekla, pod njim pa se nahaja procesor Qualcomm 821, 4 GB sistemskega pomnilnika in 32 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki ga je moč razširiti s spominsko kartico microSD.

Več o telefonu si lahko preberete v prispevku Pametni telefon LG G6 je pravi dolgin.

Pametni telefon Galaxy S8

Galaxy S8 ima brezkončen 5,8-palčni zaslon. Izjemen prikazovalnik od roba do roba se preliva prek robov telefona in tvori povsem gladko in neprekinjeno površino, brez izboklin in okvirja. Opremljen je z napredno 8 MP F1,7 sprednjo kamero, s pametnim samodejnim ostrenjem in 12 MP F1,7 Dual Pixel zadnjo kamero, z izboljšano obdelavo slik za fotografije tudi pri najšibkejši svetlobi, s povečavo in brez megljenja. Ponaša se s standardom IP68, kar prinaša odpornost na vodo in prah, ter inteligentnim vmesnikom Bixby, ki uporabniku pomaga učinkovitejšo uporabo svojega telefona. Nima več fizičnega gumba Domov, kar je pomenilo menjavo lokacije za bralnik prstnih odtisov, ki se je preseli k fotoaparatu na zadnjo stran. Poganja ga osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 835.

Več o telefonu si lahko preberete v prispevku Samsung Galaxy S8: pametni telefon brez prave konkurence.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!