TOP 7: Absurdne kombinacije jedi, ki so lahko NORO okusne

Zagotovo ste že naleteli na zgodbo nekoga, ki je užival v kosu kruha, namazanega s pašteto in čokoladno kremo hkrati. No, saj ste morda tudi vi ‘izumili’ kakšno kombinacijo, ki se je sicer nihče drug ne bi pritaknil. Ja, sto ljudi, sto okusov in nekateri imajo prav zanimivega. Predstavljamo vam kombinacije jedi, ki sprva delujejo neužitno, a naj bi bile prav nasprotno.

1. Testenine, govedina, kisle kumarice in omaka za burgerje

Ojoj! Že zapomniti si je težko. Jed naj bi imela okus po sendviču Big Mac. Če ste doma in se vam ‘lušta’ McDonald’sove specialitete, so testenine z omenjenimi sestavinami lahko odlična alternativa.

2. McDonaldsov francoski krompirček in sladoled McFlurry

Krompirček z McFlurryjem
Krompirček z McFlurryjem

Vsak zase sta odlična, kajne? Francoski krompirček, potopljen v kečap ali katero drugo omako. Mmmmm! Za posladek pa McFlurry. Že stokrat videno in doživeto, kajne? Kaj pa, če poskusite oboje hkrati? Če pomočite krompirček kar v McFlurry? Storite to najprej na skrivaj, če pa se izkaže, da vam je všeč, pa le pogumno.

3. Popečen kruhek z arašidovim maslom in mlečnim namazom

Arašidovo maslo je sicer bolj jed Američanov, a tudi naše trgovine so dobro založene z njim. Ko si boste pripravljali to okusno jed, bodite pazljivi, ker oba namaza zelo hitro pobegneta z rezine kruha, saj se v hipu stopita.

4. Kava in omaka Sriracha

Kava z omako Sriracha
Kava z omako Sriracha

Pekoča čilijeva omaka Sriracha je del vietnamske kuhinje in jo kombinirajo s praženimi rezanci ali pa uporabljajo kot preliv za spomladanske zavitke. Kava je pa kava. In ko ju zmešate skupaj, dobite … no, ja. Pokusite.

5. Pringles z majonezo

Če že kam pomakamo čips, ga najraje v kakšno pikantno omako. Pa ste kdaj pokusili še kakšno drugo? Recimo majonezo? Ne? Dajte!

6. Sendvič z instant jušnimi rezanci

Sendvič z jušnimi rezanci
Sendvič z jušnimi rezanci

Dva kosa kruha, maslo in pest kuhanih jušnih rezancev oz. ‘nudeljcev’. Nobene hranilne vrednosti, ogromno hidratov in slabe vesti!

+ Pečeno meso z majonezo

Pečeno meso in majoneza
Pečeno meso in majoneza

Morda je od vseh kombinacij ta videti še najbolj običajno. Kdo od mesojedcev ne obožuje pečenega mesa? Naj bo na žaru ali v pečici. V tem delu sveta smo sicer vajeni ajvarja, lutenice in ostalih zelenjavnih pomak, a vabimo vas, da jih enkrat za spremembo ‘potunkate’ še v majonezo.

Tako! Če se boste lotili katere od naštetih gurmanskih avantur, bodite previdni. Napravite najprej majhen grižljaj in počakajte minuto. Če bo z vami vse O. K., potem vam pa želimo dober tek. No, pa tudi, če imate kakšen avtorski recept v rokavu, vas vabimo, da ga v komentarjih delite z nami :)!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: Čokoladni mousse iz le treh sestavin