Pravljična naravna kopališča v Sloveniji

Zadnjič posodobljeno: :

Že poznate najlepša naravna kopališča v Sloveniji? Dovolite, da vas popeljemo na 8 pravljičnih naravnih ‘bazenov’, ki vas bodo nedvomno osupnili. Obiščite jih vsaj enkrat, ne bo vam žal.

Predstavljamo vam 8 sanjskih naravnih kopališč v Sloveniji.

1. Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče na reki Nadiži

Nadiža, ena od najčistejših in najtoplejših alpskih rek, kjer kraljujejo postrv, šarenka in lipan, kjer lahko najdemo raka deseteronožca, je priljubljen raj za ribiče in kopalce. Po ljudskem izročilu pa naj bi imela reka Nadiža tudi zdravilno moč.

2. Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče Pri Lajštu v Idrijski Beli

Kopanje, odbojka na mivki, namizni tenis, košarka, prostori za piknik in še kaj se ponuja sotočje Idrijce in Belce, kjer se nahaja priljubljeno in znano kopališče Pri Lajštu ali Idrijska Bela, ki spada med najboljša naravna kopališča v Sloveniji.

Naravno kopališče Pri Lajštu
Naravno kopališče Pri Lajštu

3. Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče Velenjska plaža

Naravno kopališče Velenjsko jezero s svojo okolico ponuja več možnosti za preživljanje prostega časa: kopanje, jadranje, srfanje, kampiranje, igranja nogometa, odbojke na mivki, minigolfa, košarke, tenisa, jahanje, vadbe golfa, vožnje s pletnjo, iger na napihljivem vodnem igralu …

Oddih si lahko privoščite tudi v sveže prenovljenem kampu ob Velenjskem jezeru.

Velenjska plaža
Velenjska plaža

4. Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče v kampu Šobec

Ponos kampa Šobec so leseni bungalovi, zgrajeni v alpskem slogu, ki ponujajo najvišjo kakovost namestitve. Gostom so na voljo naravno kopališče z vodnim parkom, teniška igrišča ter igrišča za odbojko na mivki, minigolf in košarko.

5. Naravna kopališča v Sloveniji: Grajsko kopališče na Bledu

Na 260 metrih skrbno urejene obale naravnega kopališča Grajsko kopališče je na voljo vse, kar potrebujete za nepozaben poletni dan: dva tobogana, skakalna deska, splavi na jezeru, ograjeni bazeni globine 50, 120 in 180 cm, gugalnica, igrala in peskovnik za otroke, kajaki, masaža …

6. Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče v Green Resortu

Osvežitev v naravnem kopališču Green Resort ponuja naravno plavalno jezero, kjer za čistočo vode in njeno kakovost skrbijo naravni organizmi. Zaplavate lahko med lokvanji, skočite is pomola ali pa se predajate sončnim žarkom na zeleni plaži.

Nihče ni nikoli prestar, da bi se spustil po toboganu. V vodnem parku se lahko zabavate ves dan, čofotanje in skakanje s pomolov je dobrodošlo.

7. Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče v kampu Menina

Kamp Menina se nahaja stran od prometa in cest, tik ob čisti alpski reki Savinji. Če torej želite, da vas ohladi in osveži narava, potem lahko izbirate med namakanjem v reki Savinji ali pa v jezeru.

Plavanje, vodni športi in ribolov so tako na voljo v kampu samem.

Kopališče v kampu Menina
Kopališče v kampu Menina

8. Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče v kampu Podzemelj (Kolpa)

Najtoplejša reka v Sloveniji ali kot jo radi poimenujemo ‘najdaljša slovenska rivjera’ nas vedno znova očara. Kamp Podzemelj stoji na idealni lokaciji vzdolž reke, tako da lahko vsak gost uživa v vseh aktivnostih in poletni sprostitvi, ki jo ponuja naša lepotica Kolpa.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kanali Amsterdama so ponovno zamrznili in postali čudovita kulisa za drsanje