Torqeedo: električni gliserji z BMW DNK-jem

Torqeedo električni gliserji

Torqeedo izdeluje plovila in pogonske sisteme, med njimi tudi hitre športne gliserje. Eden izmed njih je Deep Blue, ki ima v sebi kar precejšen del BMW-ja. Poganjaj ga namreč energija iz baterij, ki jih najdemo v električnem avtomobilu BMW i3.

Baterije visoke zmogljivosti omogočajo gliserju doseganje do 160 konjskih moči, medtem ko zagotavljajo največjo gostoto energije na kateremkoli plovilu do zdaj. Ker so se baterije modela i3 izkazale za izvrstne, jih bo kmalu moč videti tudi v jadrnicah in drugih plovilih.

Predstavniki Torqeeda so nad baterijami navdušeni zaradi visoke zmogljivosti in zaradi izredne zanesljivosti, saj tako omogočajo kar najboljše možno dovajanje energije za pogon. Baterije so za plovbo primerne še z drugih vidikov. So izredno odporne na udarce, kar se na vodi zaradi valov pogosto dogaja, se učinkovito hladijo in so kompaktne velikosti. BMW je tako s svojo tehnologijo prodrl tudi na druge trge, s tem pa še povečal svoj vpliv na trajnostni razvoj in obnovljive vire energije.

Galerija slik: Torqeedo: električni gliserji

Dodatne Informacije

Več informacij:
torqeedo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!