Totem Automobili Alfa Romeo Giulia GT Junior: klasik za moderne čase

Totem Automobili Alfa Romeo Giulia GT Junior
Zadnjič posodobljeno: :

Alfa Romeo Giulia GT je prišla na trg leta 1963, za njo pa se je v hipu vedelo, da bo postala čistokrvni klasik. Ekipa pri Totem Automobili se je odločila, da bo nadaljevala to klasično tradicijo in ji pri tem vdahnila še nekaj modernega časa, in sicer v obliki električnega pogona.

Celoten projekt predelave se začne v delavnici Totem Automobili, kjer se lotijo popolne prenove avtomobilov Alfa Romeo Giulia GT Junior 1300 ali 1600, ki so bili izdelani med letoma 1970 in 1975. Giulio Junior popolnoma razstavijo in uporabijo zgolj 10 odstotkov originalne šasije. Preostanek zamenjajo z aluminijem in ogljikovimi vlakni, saj mora avtomobil prenesti veliko večje sile, kot je bilo potrebno pri uporabi originalnega 4-valjnega motorja, ki je imel “le” 192 konjskih moči. Novi električni motor bo imel 518 konjskih moči in 940 Nm navora. Energijo bo črpal iz baterije zmogljivosti 50,4 kWh, kar bo dovolj za do 350 kilometrov dolgo pot. Za pospeševanje od 0 do 100 km/h bodo potrebne le 3 sekunde.

Baterije tehtajo zgolj 350 kilogramov in so eden izmed najlažjih in najvarnejših baterijskih paketov na tržišču. Prav vsako predelavo bodi pri Totem Automobili naredili posebej za naročnika, ki mu bodo prilagodili vsako malenkost v novi stari klasiki.

Totem Automobili Alfa Romeo Giulia GT Junior
Totem Automobili Alfa Romeo Giulia GT Junior
Totem Automobili Alfa Romeo Giulia GT Junior
Totem Automobili Alfa Romeo Giulia GT Junior

Dodatne Informacije

Več informacij:
totemautomobili.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najbolj zanesljivi novi avtomobili leta 2020