Toyota TRD Pro: za še več užitka na divjem terenu

Toyota TRD Pro
Zadnjič posodobljeno: :

Toyota je predstavila novo generacijo vozil, ki bodo imela posebno terensko Toyotino predelavo. Kratica TRD stoji za Toyota Racing Development, kjer že tako zmogljiva terenska vozila še izboljšajo, da se na zahtevnem terenu še bolje izkažejo.

Vsak pustolovec, ki se je z avtomobilom že kdaj podal na divji teren, ve, da je njegov avtomobil v tistih zahtevnih razmerah dober le toliko kot njegovo podvozje. Generacija letnika 2019 TRD Pro se vozi na 2,5-palčnih TRD Pro ekskluzivnih FOX-ovih blažilnikih. Ti poskrbijo za dodatno udobje na ravni cesti, v ekstremnih terenskih razmerah pa so blažilniki odgovorni za lažje premagovanje naravnih ovir. Temu primerno je udobna tudi notranjost, kjer je navigacija vgrajena serijsko, na voljo pa je celo usnjeno oblazinjenje. Terenske dodelave in predelave so bili deležni modeli 4Runner, Tacoma in Tundra, ki pa jih na naših cestah žal ne bomo videli prav pogosto. Serija TRD Pro bo omejena na zgolj po 5.000 avtomobilov določenega modela, skupno torej 15.000 terensko zmogljivejših Toyot. Omislite se jih lahko v  beli barvi Super White, črni barvi Midnight Black Metallic ali ekskluzivni modri barvi TRD Voodoo Blue.

Pri Toyoti so opazili, da je veliko kupcev samih vgradilo tako imenovani “snorkel“. Zaradi tega so se odločili, da predelavo ponudijo že tovarniško. To je treba naročiti še pred izdelavo avtomobila, saj je treba  skozi blatnik narediti luknjo. Dovod zraka v motor je tako neposreden, avtomobil pa še bolj terensko deluje, ko imamo sesalnik zraka ob vetrobranskem steklu. “Snorkel” preprečuje prahu in smetem, da bi prišle do motorja. Toyote TRD Pro se dobro znajdejo na skalnatem terenu, še bolj pa so prilagojene hitri vožnji po puščavskem oziroma peščenem terenu.

PREBERITE ŠE: GO-FAST CAMPERS: KO SE PICK-UP SPREMENI V MOBILNO SPALNICO

Galerija slik: Toyota TRD Pro

Dodatne Informacije

Več informacij:
toyota.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Renault 5: legenda se vrača v velikem slogu!