fbpx

Trajnostna oblačila za ženske: 5 trajnostnih modnih znamk za šport in prosti čas

Foto: Ref Active

Si tudi ti ljubiteljica aktivnega življenjskega sloga? Rada kolesariš, tečeš, hodiš v hribe,…? Za tovrstne aktivnosti potrebuješ zračna oblačila, ki te med najhujšim naporom ne pustijo na cedilu, obenem pa si, v koraku s časom, želimo tudi, da so ta, kar se da okolju prijazna.

Pobrskali smo po spletu in izbrali peterico tujih modnih znamk, ki ponujajo športna in prostočasna oblačila, izdelana z mislijo na planet. To so trajnostna športna oblačila za ženske.

TALA

Leta 2019 je londonska podjetnica Grace Beverley ustanovila znamko TALA, ki si je hitro prislužila zveste stranke in oboževalce med mlajšo generacijo. Najbolj prodajana kolekcija SkinLuxe je izdelana iz 76-odstotnega recikliranega najlona, pri tem pa laska tudi tvojemu telesu. Kroji so namreč oblikovani tako, da poudarjajo ozek pas in zaobljeno zadnjico. Okolje je pomemben faktor pri delovanju znamke, kar se odraža tudi v pakiranju in listkih z lastnostmi izdelkov, ki so v celoti razgradljivi. Poleg trajnostnega vidika pa je znamka tudi cenovno dostopna, cene hlače se namreč gibljejo okrog 50 evrov, modrčki pa od 40 evrov naprej.

Foto: Tala

Contur

Tudi znamka Contur izvira iz Otoka, natančneje iz Manchestra. Pri izdelavi pajkic, kratkih hlač in zgornjih delov uporabljajo Econyl regenerirani najlon, ki je v celoti izdelan iz morskih odpadkov in odsluženih ribiških mrež. S tem se želijo v znamki pokloniti naravi, obenem pa so oblačila oblikovana z mislijo na uporabnico. Izbirate lahko med najrazličnejšimi barvnimi odtenki, vse od umirjenih tonov kakršna je bež, pa do bolj živahnih rumenih in rožnatih odtenkov.

Foto: Contur

SOS Activewear

Londonska znamka SOS Activewear za izdelavo svojih izdelkov prisega na materiale, izdelane iz reciklirane oceanske plastike in zavržene ostanke tkanine. Rezultat so krasna oblačila za športne aktivnosti, v sozvočju z naravo. Izbirate lahko med široko ponudbo izdelkov, vse od Power pajkic, ki zagotavljajo vitek pas in poudarijo silhueto vašega telesa, pa do modrčkov, ki zagotavljajo najboljšo oporo in so primerni sploh za pilates, jogo ter podobne aktivnosti. Nekaj posebnega so tudi šik puloverji, izdelani iz organskega bombaža in recikliranih materialov.

Foto: SOS Activewear

Ref Active

Dokaj nova športna linija priljubljene znamke Reformation je bila v hipu deležna dobrega odziva. Izdelki so obarvani v nežne pastelne in zemeljske tone, ki lepo poudarijo polt vsake posameznice. Ref Active pri izdelavi izdelkov prisega na trajnostnem materiale Repreve, narejene iz recikliranih plastičnih plastenk. V sklopu kolekcije najdete tudi obleke primerne za športne dejavnosti, ki so kot nalašč za tenis, pa tudi športne pajace in kolesarske hlače.

Foto: Ref Active

Perff

Portugalska znamka športnih in prostočasnih oblačil prisega na reciklirane materiale, ki predstavljajo kar polovico uporabljenih tekstilij. Med izdelki znamke se nahajajo pajkice, zgornji deli in trenerke, med barvno paleto pa prevladujejo mornarsko modri odtenki, tudi črna in bela. Oblačila znamke Perff so primerna za športne aktivnosti, kljub temu pa se od običajnih športnih oblačil razlikujejo zavoljo kančka glamurja in šika.

Foto: Perff

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!