fbpx

Trefecta DRT: pobalinsko e-kolo za geeke iz prihodnosti

Trefecta DRT je e-kolo za sladokusce

Trefecta DRT je pobalinsko električno kolo za geeke iz prihodnosti in poskus, da se ljudje vendarle bolj množično odrečejo prevozu z avtomobilom. A marsikdo se težko poslovi od udobja in tehnologije, ki ga ti prinašajo. Podjetje Trefecta jim je zato ponudilo e-kolo, pred katerim se lahko skrije tudi marsikateri avto, saj je opremljen s tehnologijo, ki jo ne najdemo niti v jeklenih konjičkih.

Podjetje Trefecta želi na kolesa zvabiti tudi geeke. Naloga vsekakor ni lahka, a njihovo zložljivo električno kolo Trafecta DRT je več kot odličen poizkus. Toliko kot je kolo in motorno kolo na eni strani je namreč tudi tehnološka igračka.

''Oklep'' e-kolesa Trefecta DRT sporoča, da se kolo ne ustraši nobenega terena.
”Oklep” e-kolesa Trefecta DRT sporoča, da se kolo ne ustraši nobenega terena.

Z njo lahko drvimo do 70 kilometrov na uro (4000-vatni elektromotor, litij-ionska baterija 60 V), na polnjenje pa si lahko privoščimo 100 kilometrov poti. E-kolo je opasano z računalnikom, ki samodejno preklaplja med ročnim in avtomatičnim načinom vožnje, za usluge navigacije pa je združljiv z iPhonom. Tu so tudi regenerativne zavor in menjalnik Rohloff Speedhub s 14 prestavami (omogoča prestavljanje na mestu in ko pedala vrtiš nazaj).

PREBERITE ŠE: A-Bike Electric – najlažje zložljivo električno kolo na svetu

Trafecta DRT pa z avtomobilom ni konkurenčen le pri tehnologiji, ampak tudi pri ceni, saj zanj zahtevajo kar 23 tisoč evrov, kar je toliko kot avto srednjega razreda. Vojaško navdahnjen okvir je izdelan iz aluminija, na kolesu pa najdemo tudi dele iz ogljikovih vlaken. Pa kdo res potrebuje električno kolo, ki ima v ročajih vgrajen Wi-Fi, ima svojo iOS aplikacijo in Bluetooth tehnologijo? Verjetno ne, a marsičesa v življenju ne potrebujemo, pa to imamo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
trefectamobility.typeform.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.