fbpx

Trik, kako takoj vedeti, ali so čevlji z visoko peto udobni

Foto: envato

Čevlji z visoko peto krasijo omaro vsake modne navdušenke, sploh tistih, ki jim je blizu večerna eleganca. Vendar pa se je vsaki že kdaj zgodilo, da je nakup te obutve obžalovala - ne, ker ji čevlji ne bi bili povšeči, pač pa ker je ugotovila, kako neudobni so. Zato vam razkrivamo trik, kako že v trgovini vedeti, ali bodo čevlji z visoko peto udobni.

Nakupovanje čevljev z visoko peto je tvegano predvsem zato, ker v kratkem času, ko jih v trgovini pomerite, ne morete vedeti, ali bodo udobni za hojo, sploh če jih nameravate nositi ves dan ali večer. Da bi se razočaranju ob ugotovitvi, da prelepi čevlji pač niso za vas, izognili, smo za vas našli trik, ki vam bo takoj pokazal, ali je čevelj z visoko peto udoben.

V trgovini velikokrat težko presodimo, ali bodo čevlji udobni Foto: Alexandra Maria / Pexels

Kako ugotovimo, če je čevelj s peto udoben?

Da ugotovite, kako prijetno vam bo v obutvi z visoko peto, vam ni treba niti, da si čevlje obujete. Vse, kar potrebujete, je meter oziroma ravnilo. Meter postavite na razdaljo med peto in podplatom: če je ta krajša od 7.5 cm, to pomeni, da čevlji najverjetneje ne bodo udobni.
In če ste se po nakupih odpravili v spletno trgovino? V tem primeru vam predlagamo, da razdaljo izmerite na ekranu in jo primerjate z razdaljo pri ostalih čevljih z visoko peto (slike morajo biti seveda enako velike). Daljša kot je razdalja, večja je verjetnost, da bodo čevlji udobni.

Nakupiujete? S seboj vzemite meter ali ravnilo Foto: Anna Earl / Unsplash

Dodatni nasveti pri nakupovanju čevljev:

  • Po nakupih se odpravite ob koncu dneva – takrat bodo vaša stopala namreč nekoliko otekla in lažje se boste izognili nakupu pretesnih čevljev.
  • Bodite pozorni, da vam čevlji ponujajo dovolj prostora za prste: prav utesnjeni prsti so namreč največji razlog za neudobje.
  • Ker se velikosti pri različnih proizvajalcih nekoliko razlikujejo, je najbolje, da preverite, ali lahko čevlje iste znamke, kot ste jih našli v spletni trgovini, preizkusite v fizični obliki. Nekatere spletne strani ponujajo tudi velikost čevljev v centimetrih: v tem primeru izmerite svoje stopalo in čevlje, ki jih že imate.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!