fbpx

Triki, s katerimi boste imeli več prostora za noge na letalu

Foto: envato

Potrebujete več prostora za noge na letalu? Ne morete iztegniti nog ali nimate kam nasloniti roke? Preverite naslednje trike.

Vsi radi potujemo, kar se da udobno, zato potrebujemo več prostora za noge na letalu, kot ga v ekonomskem razredu dobimo. A obstaja nekaj trikov, ki lahko bistveno spremenijo našo potovalno izkušnjo, brez da bi pri tem morali seči v žep.

Strategija zamenjave sedežev

Ključ do dodatnega prostora za noge je v umetnosti strateške menjave sedežev. Mnogi potniki se morda ne zavedajo, da imajo nekateri sedeži na letalu več prostora kot drugi. Letalske družbe pogosto označujejo sedeže v vrsti ob izhodu, sedeže v pregradah in nekatere sedeže v bližini zasilnih izhodov, kot sedeže z dodatnim prostorom za noge.

Foto: envato

Če torej ne potujete z otroki, vas bodo z veseljem namestili tja. Pogosto so ti sedeži na voljo z doplačilom, a če stevardeso pred letom prijazno povprašate, če je kateri še prost, se vam morda nasmehne sreča. Včasih so zaradi sprememb ali razpoložljivosti v zadnjem trenutku zemeljske stevardese pooblaščene, da po lastni presoji prerazporedijo sedeže.

Prednost zgodnje prijave

Kdor prej pride, prej melje. V primeru zagotavljanja dodatnega prostora za noge velja enak princip. Letalski prevozniki sprostijo nedodeljene sedeže med postopkom prijave. Če se prijavite čim prej – najbolje prek spleta ob prvem možnem trenutku – povečate svoje možnosti za dostop do teh želenih sedežev.

Foto: envato

Strateški čas

Upoštevajte čas svojega leta. Če se odločite za čas potovanja izven konic, kot so leti sredi tedna ali zgodaj zjutraj, povečate verjetnost, da boste imeli na letalu več prostih sedežev. Ta presežek razpoložljivih sedežev lahko deluje v vašo korist, ko iščete neulovljiv dodaten prostor za noge.

Programi zvestobe

Če ste član programa zvestobe letalskega prevoznika ali imate določen status pri letalskem prevozniku, ga uporabite sebi v prid. Člani programa zvestobe pogosto uživajo ugodnosti, kot so brezplačne nadgradnje sedežev, vključno s tistimi z dodatnim prostorom za noge.

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.