Tropical Islands: ‘Odbit’ nemški tematski park

Peščene plaže, palme, eksotične živali in visoki slapovi. Vse to spominja na fantazije o tropskih otokih daleč stran, kajne? Pa niso tako zelo daleč stran. No, tisti pravi otoki še vedno so, a če bi si zaželeli preživeti en dan v rajskem okolju, se lahko zapeljete tudi do Berlina oz. nekaj kilometrov južneje. Tam je namreč tematski park Tropical Islands, ki obljublja pravo rajsko doživetje.

Le 60 kilometrov iz Berlina stoji ogromna dvorana, ki je s 66.000 m² površine pravzaprav ena od največjih na svetu. Zaprt prostor z umetnim morjem, tropskimi otoki, tropskim gozdom in živalmi, ki se prosto gibljejo. Tropski deževni gozd leži na površini 10.000 m² in ponuja okrog 50.000 rastlin 600 različnih vrst. Tam boste lahko srečali plamence, are, pave ali fazane. Voda v bazenih ima ves čas 31 °C, tako da se v zunanjem bazenu lahko kopate vse dni v letu. Ena od največjih atrakcij je prav gotovo najvišji tobogan v Nemčiji, saj v višino meri kar 27 m. No, v bistvu gre kar za stolp s 4 tobogani. Poleg 4000 m² igralnih površin za najmlajše najdete tam tudi nakupovalni center, fitnes klub, mini golf, šotorski kamp ter več barov in restavracij, ki se večinoma nahajajo v Tropski vasi. Za nameček se lahko z balonom dvignete 60 m visoko nad gozd in morje ter ju opazujete s ptičje perspektive.

Prenočite lahko v šotorskem naselju, luksuzni tropski koči ali kampirate pred parkom. Izjemno zabaven oddih za konec tedna, še posebej, če je v vas vsaj malo pustolovca.

PREBERITE ŠE: STAR WARS LAND – VOJNA ZVEZD KOT ZABAVIŠČNI PARK V DISNEYLANDU

Galerija slik: Tropical Islands

Dodatne Informacije

Več informacij:
tropical-islands.de

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Medeni tedni v času koronakrize: top 5 destinacij za mladoporočence 2021