fbpx

U.F.O. – futuristični gugalnik

Futuristični gugalnik U.F.O.

U.F.O. je futuristični gugalnik italijanske oblikovalske skupine It Oneoff. Ime izhaja iz kratice za neznani leteči predmet (Unidentified Flying Object), v tem primeri pa pomeni Unidentified Furniture Object (neznani pohištveni predmet). Gre namreč za gugalnik, ki se ziba, vrti okoli svoje osi in prevrača, druga njegova posebnost pa je, da se tal dotika zgolj na eni točki.

U.F.O., futuristični gugalnik inovativnega dizajna, so navdahnili znanstvenofantastični filmi, zato ne preseneča, da je kombinacije neznanega letečega predmeta, gugalnika in vrtečega stola.

PREBERITE ŠE: Rocking-Knit: gugalnik, ki med guganjem splete kapo


Tal se gugalnik U.F.O. dotika le na eni točki, kar mu omogoča ne le zibanja, pač pa tudi vrtenje okoli svoje osi, v kombinaciji s krožnikastim dizajnom pa tudi preobračanje v stilu jadrnice. Ohišje je izdelano iz steklenih vlaken, sedalo pa odeto v usnje.

Dodatne Informacije

Več informacij:
itoneoff.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.