fbpx

Ugur Sahin Design Project Fenix: dizajn v poklon avtomobilski legendi

Ugur Sahin Design Project Fenix; Foto: ugursahindesign.com

Obliko zdaj že avtomobilske ikone- Ferrarija F40, po vsej verjetnosti ne bo uspelo prekositi nobenemu avtomobilu, saj to ni uspelo niti prav tako opevanemu Ferrariju F50, ki ga je Pininfarina oblikovala za počastitev 50 letnice obstoja. S konceptnim superavtomobilom Project Fenix, pa želijo svojih 15 let obstoja počastiti pri nizozemskem Ugur Sahin Design.

Konceptni Project Fenix je superavtomobil, s katerim želijo pri nizozemskem Ugur Sahin Design počastiti svojo 15. obletnico obstoja. Avtomobil navdihujejo obline opevanega Ferrarija F50, ki so spojene v modern in čist dizajn. Poglavitna naloga koncept, je najti pravo ravnotežje med starim in novim dizajnom, ki bi se poklonil originalu a vendarle ohranil moderno interpretacijo legendarne oblike.

Ugur Sahin Design Project Fenix; Foto: ugursahindesign.com

Ker gre za poklon Ferrariju F50, ima Project Fenix več oblikovnih elementov, ki ju povezujejo. Skupen jima je velik usmernik zraka na zadku, steklen pokrov motorja in črni črti, ki se vijeta po boku avtomobila. Podobnosti lahko zaznamo tudi v odprtinah za zrak, umeščenih v ʺpokrov motorjaʺ in štirih podolgovatih zadnjih lučeh. Nizozemsko podjetje Ugur Sahin Design je bilo ustanovljeno leta 2007, z namenom, da bi služilo avtomobilski industriji in industriji dizajna, z novim svežim pristopom. Strankam ponujajo celotno oblikovalsko zasnovo, od raziskave trga, do prvih oblikovalskih risb in vse do končnega 3D modela.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!