Üllo – za pitje vina brez glavobola

Zahvaljujoč Üllu je glavobol po pitju vina preteklost.

Imate radi vino, a sovražite glavobole? Omislite si Üllo! Üllo je prečiščevalec in prezračevalnik s posebnim filtrom s polimeri, ki dramatično zmanjšajo vsebnost sulfita, sicer pomembnega konzervansa, ki v ga v vinarstvu uporabljajo v glavnem za preprečevanje kisanja vina. Ti so zato prisotni v vsaki steklenici, a ko jo enkrat odprete, jih vino ne potrebuje več, raziskave pa so pokazale, da je prav ta sestavina v veliki meri kriva za glavobole po zmernem uživanju vina.

Kako uživati v vinu brez glavobola? Vprašanje, ki si ga je zastavil že vsak ljubitelj vina. Pravijo, da nikoli ne pijte na prazen želodec in da ob njem zaužite dovolj vode, da preprečite dehidracijo. To vse drži, a obstaja še en način, kako preprečite glavobol. Tako, da iz enačbe odstranite sulfit, konzervans, ki skrbi, da se vino v steklenici ne skisa, sicer pa ne služi nobeni drugi pomembni funkciji. Vino v naravno stanje povrnete s pripomočkom, ki sliši na ime Üllo, pri tem pa vino ohrani originalen okus in teksturo.

PREBERITE ŠE: Eksperiment: Je drago vino res boljše od poceni vina? Odgovor vas bo presenetil!


Üllo ni le filter, je tudi prečiščevalec in prezračevalnik, ki poleg nevtraliziranja sulfitov omogoča oksidacijo vina in mu pusti da zadiha, saj je gre vendarle za živo stvar. V tej fazi se med natakanjem ustvarja tudi vizualno privlačen vrtinčasti tok. Estetsko oblikovan pripomoček lahko operete in je obvezen del opreme vseh ljubiteljev vina. Tako kot nobel odpirač in pravi kozarci. Vaš je za preračunanih 55 evrov, prednaročite pa ga lahko na Kickstarterju. Preverite kako deluje v praksi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
IKEA božična kolekcija 2020: ustvarite svoje čarobne trenutke