Urb-E – Zložljiv električni skiro za udobno vožnjo po mestu

Urb-E naj bi bil po besedah njegovih ustvarjalcev najbolj kompaktno zložljivo električno vozilo na svetu. Vsekakor ta zložljiv električni skiro daje občutek kompaktnosti s svojim kovinskim ogrodjem, medtem ko je v kombinaciji s svetlimi barvami prava paša za oči.

Osnovne Informacije
Znamka

Model

Urb-E

Cena

700€

Trgovina

Indiegogo

V zadnjih nekaj letih smo doživeli eksplozijo številnih električnih prevoznih sredstev, ki nam olajšajo vožnjo po mestu. Tako smo pred časom predstavili trikolesni skuter Sway za hitro in udobno premikanje po ulicah. A prihaja novost, predstavljena na sejmu CES 2014 – električni skiro Urb-E. Ta bo še dodatno olajšal opravke po mestu, saj ga bomo lahko zložili in povsod vzeli s seboj.

Na voljo je dvokolesni Urb-E GP in trikolesni Urb-E Commuter, oba tehtata pičlih 13 kilogramov in zložena merita le 40x40x91 centimetrov. Tako bomo lahko Urb-E s sabo vzeli tudi na avtobus in potem z njim dalje po opravkih.

Zmogljiva baterija omogoča 32 kilometrov dometa in potrebuje tri ure za polnjenje. Največja hitrost, ki jo doseže, je 24 kilometrov na uro, kar je popolnoma dovolj za vožnjo po pločnikih in kolesarskih stezah v mestu. Zanimiva lastnost je še univerzalni nosilec za telefon, ki nam ga skiro med vožnjo tudi polni.

Podjetje Ecological Mobility Solutions je poleg skiroja razvilo tudi posebno iOS in Android aplikacijo, s katero bomo lahko prek telefona upravljali z LED lučmi, glasbo in navigacijo. Prav tako pa ima vgrajen USB priključek za polnjenje ostalih naprav in udoben sedež, ki absorbira tresenje. Dodatne možnosti so še zložljiva polička za prtljago, brezžični Bluetooth zvočniki, držalo za pijačo in poseben Urb-E kovček.

Lahkoten Urb-E je vsekakor zanimiv in bo pritegnil veliko pogledov. Podjetje Ecological Mobility Solutions je že zbralo dovolj sredstev na Indiegogo za zagon projekta.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!