fbpx

Urejamo hladilnik Gorenje

Za pravilno delovanje hladilnika in za varnost živil je zelo pomembno pravilno shranjevanje. Pravilno urejen hladilnik ne poka po šivih, v njem jabolko ni sosed piščančjemu fileju in sveže meso se ne naslanja na surovega. Sadje ni na zgornji polički in občutljiva živila nikoli v vratih hladilnika.

Pravila za hrambo živil v hladilniku so enostavna, ko se jih enkrat navadimo. Prvo pravilo je, da mora zrak krožiti, zato v hladilniku nikoli ne sme biti preveč gneče. In drugo pravilo, ki se ga moramo držati, je, da v hladilnik postavljamo le ohlajena živila. Če bi postavili na primer posodo z vročo juho, bi ta v hladilniku povzročila dvig temperature in ustvarila pogoje za rast bakterij. Najvišja polička je najtoplejša v hladilniku in zato najbolj primerna za hranjenje pripravljenih izdelkov, kot so siri, jogurti in omake. Spodnja polička je najbolj hladna, zato je idealna za meso. Ravno v tem predelu je za namen hranjenja mesa in rib v Gorenjevem hladilniku nameščen predal ZeroZone, ki svežino mesa podaljša do trikrat dlje kot običajno in hkrati ščiti živila v predalu pred bakterijami. Če je možno, naj bo meso v originalnem pakiranju, sicer pa vedno v spodnjem delu hladilnika, če slučajno pride do kapljanja, da ne teče na preostala živila. Tehnologija IonAir v Gorenjevi najnovejši liniji hladilnikov ION Generation na primer med drugim uniči do 95% škodljivih mikroorganizmov v hladilniku in odstrani vonjave tudi najbolj aromatičnih živil, kot je npr. čebula. Za sadje in zelenjavo so predvideni spodnji predali, ki imajo v sodobnih hladilnikih vedno bolj pogosto nastavljene programe, ki uravnavajo vlažnost. Vsak model nove generacije ponuja tudi predal CrispZone s funkcijo HumidityControl, ki vzdržuje optimalno raven vlažnosti v in ohranja svežino hrane dlje časa.

Hladilnik ne sme biti preveč poln, da zrak lahko kroži. To pa omogoča tudi posebna funkcija v Gorenjevi najnovejši liniji hladilnikov.
Hladilnik ne sme biti preveč poln, da zrak lahko kroži. To pa omogoča tudi posebna funkcija v Gorenjevi najnovejši liniji hladilnikov.

Šminko v hladilnik?

Hladilnik pa ni uporaben le za prehrano, tudi ličila se v hladilniku dobro počutijo. Ličila morajo biti shranjena v temnem in hladnem prostoru. Le kje drugje najdemo takšne razmere kot v hladilniku? Hladilnik je najboljša omara za šminko, črtalo za oči, tekoči puder in lak za nohte, medtem ko se maskara in nekatera preostala ličila enako dobro počutijo v kopalnici. Poleg ličil je hladilnik uporaben tudi za shranjevanje zdravil. Seveda ne vseh, večina izmed njih mora biti shranjena v suhem prostoru na sobni temperaturi. Zdravila, ki jih je potrebno hraniti pri temperaturi med 2 °C in 8 °C oziroma med 8 °C in 15 °C pa shranimo v hladilnik, ločeno od hrane, v posodi s pokrovom. Pri tem je potrebna posebna pozornost, da zdravila ne zmrznejo.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
www.gorenje.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.