fbpx
Foto: Instagram @katjagrudnik

Ustvarite si svoj “hygge” kotiček: urbana skandinavska oaza

Zadnje leto smo vsi spoznali, kako pomemben je zunanji prostor našega doma. Ne glede na to, ali imamo veliko teraso ali le majhen balkonček z nekaj kvadratnimi metri, vsi imamo radi svoj mir, svojo urbano oazo, kjer se lahko umaknemo od vsega. Zato je prav, da si ustvarimo svoj urbani “hygge” kotiček, kjer se bomo potopili v zavetje udobja, zadovoljstva in dobrega počutja.

Pomlad je pravi čas, da oživimo svojo urbano oazo. Poleg rastlin in svežega zraka, ki igrata pomembno vlogo v občutku svobode in notranjega miru, je prav tako pomemben celovit izgled prostora. Urejanje balkona ali terase s pohištvom in trendovskimi dodatki, je zabavna naloga za vsakega ljubitelja estetike in notranje opreme.

Urbani hygge kotiček

Skandinavska “hygge” filozofija nas je naučila uživanja v majhnih stvareh vsakdanjega življenja. Sedaj lahko, s pomočjo danske blagovne znamke JYSK, hygge ustvarite na svojem balkonu ali terasi, kjer se boste v miru sproščali vse do toplih jesenskih dni. Če ne utegnete pobegniti v naravo, poskrbite, da bo narava prišla k vam. Z rastlinami in ostalo dekoracijo boste ustvarili dotik narave v svoji oazi. Letošnji trendi nakazujejo, da je v središču skandinavski dizajn, ki v odprte prostore vnaša tipično skandinavsko poletje.

Skandinavski dizajn

Skrivnost urbanega sloga je eleganca in sproščenost. Za kreiranje urbanega vzdušja na svojem balkonu ali terasi kombinirajte različne materiale, kot so les, kovina in beton. Priporočljivo je uporabiti čim manj barv, ki bodo med sabo lepo usklajene. Visoke rastline ali drevesa v cvetličnih koritih in loncih vam bodo dali zavetje pred vetrom in vas zaščitile pred radovednimi pogledi mimoidočih. Ločite kotiček z vrtno mizo in stoli od kotička za počivanje s cvetličnimi lonci in koriti. Piko na i pa vam bodo dala svetila – verige luči, svetilke, solarne svetilke in sveče v laternah lahko marsikateri večer spremenijo v magičen spomin.

Trajnostni izdelki

JYSK je tudi v novih kolekcijah velik poudarek namenil trajnosti, tako da si prizadevajo za večjo uporabo recikliranih in trajnostnih materialov ter zmanjšanje ogljičnega odtisa. Vse vrtno pohištvo ima certifikat FSC in tako ne le, da naravo prinašajo v vaše kotičke, pač pa skrbijo tudi za njeno ohranitev.

Slovenske vplivnice in njihove urbane oaze

S pomočjo skrbno izbranih kosov iz kolekcije JYSK so svoje urbane oaze uredile slovenske vplivnice Lili Čadež (@lilicadez), Katja Grudnik (@katjagrudnik), Ivona Pavič (@sunshinecafeblog) in Dijana Begič (@dijanab.138). Na svojih Instagram profilih so pokazale, kaj jim pomeni hygge ter katere udobne kose in dodatke so izbrale. Pokukajmo v njihovo urbano oazo, kjer bodo to sezono uživale s svojimi najbližjimi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝔻𝕀𝕁𝔸ℕ𝔸 (@dijanab.138)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LILI CADEZ (@lilicadez)

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.