V Ljubljani ljudem živce paral neotesan Božiček

Mazda in neotesan božiček

Bi ponudili prevoz Božičku in jelenčku Rudolfu, če bi vas ustavila na cesti? Nekateri vozniki so bili pripravljeni to storiti, a se jim je maščevalo. Ali pač ne?

V zadnjem času ste na ulici in v blagovnicah verjetno naleteli na kar nekaj Božičkov in njegovih pomagačev, a na tako neobičajnega in neotesanega Božička in jelenčka Rudolfa, kot ju boste spoznali v nadaljevanju, verjetno (in k sreči) niste. Sicer bi si ju gotovo zapomnili. Večina, ki je naletela nanju, ju ohranja v slabem spominu, a dvema se je potrpežljivost z njima izplačala. Za kaj je sploh šlo?

PREBERITE ŠE: Paul Mason: najmodnejši Božiček na svetu

V predbožični nakupovalni vročici sta Jan Bučar in Jaka Fon preoblečena v Božička in jelenčka Rudolfa naključne voznike postavila pred nenavaden izziv. Prosila sta jih za prevoz. Nič nenavadnega, boste rekli. A to nista bila običajna štoparja.

Božiček in jelenčke Rudolf sta povzročala sive lase nič hudega slutečim voznikom.
Božiček in jelenčke Rudolf sta povzročala sive lase nič hudega slutečim voznikom.

To sta bila dva neotesanca, ki sta parala živce voznikom, tako zelo, da se jih je večina, še preden so jih dostavili na cilj, znebila. Potrpežljivost voznikov sta preizkušala s prerekanjem, vsiljevanjem božične glasbe, sušenjem nogavic na zračnikih, kajenjem ipd. Tiste, ki so vožnjo ‘’preživeli’’, pa sta odpeljala do zatemnjenega skladišča, kjer jih je čakalo verjetno največje božično presenečenje v življenju. Žarometi so namreč osvetlili nagrado za potrpežljivost, to je Mazdo CX3, ki so jo prejeli v najem za daljše časovno obdobje. Akcijo je v sklopu globalne zgodbe Upri se običajnemu skupaj z Mazdo zasnovala agencija Grey Ljubljana.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
18 stavkov, ki si jih ženska brez otrok NIKOLI ne želi slišati!