fbpx

V prihodnje bomo plačevali kar s sončnimi očali

Visina sončna očala za plačevanje

V prihodnje bomo lahko plačevali kar s sončnimi očali! Da se prav razumemo, to ne pomeni, da boste namesto denarja v zameno za nakupljeno blago blagajničarki izročili očala, pač pa, da bodo sončna očala nadomestila plačilne kartice kot plačilno sredstvo. Takšno rešitev preizkuša Visa, ki pravi, da je prihodnost plačevanja v rečeh, ki jih danes ne obravnavamo na tak način.

Mobilno plačevanje vse bolj postaja vsakdanja praksa. Vodilni ponudnik plačilnih kartic Visa želi plačevanje blaga in storitev v prihodnje še olajšati, tudi z očali.

Visa zdaj omogoča tudi plačevanje s sončnimi očali.
Visa zdaj omogoča tudi plačevanje s sončnimi očali.

Predstavila je namreč prototip sončnih očal (za dizajn je poskrbel avstralski Local Supply) s katerimi lahko plačujemo izdelke, in sicer povsod, kjer so plačilni terminali opremljeni z brezžičnim vmesnikom NFC, ki omogoča brezstično komunikacijo. V okvir so jim vgradili čip za identifikacijo plačnika, za plačilo pa je potreben le dotik namenskega terminala.

PREBERITE ŠE: Nenavadni izumi 2016, ki so šli tja, kamor ni šel nihče


Visino rešitev z aktivnim identifikatorjem za opravljanje transakcij, ki je sicer le ena v nizu prototipov (testira tudi prstane, mobilne aplikacije in zapestnice), že preizkušajo testni uporabniki v Avstraliji. Trenutno se poraja vprašanje, kako zagotoviti avtentifikacijo, kajti očala je precej lažje izgubiti oz. izmakniti kot telefon ali kartico, ki ju imamo običajno vseskozi pri sebi. Vsekakor pa se že veselimo tovrstnih rešitev, ki bodo še dodatno olajšale in pospešile plačevanje.

Galerija – plačevanje s sončnimi očali:

Dodatne Informacije

Več informacij:
visaeurope.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!