fbpx

Vaje, ki olajšajo bolečine rok in zapestja zaradi dolgotrajne uporabe računalnika

Vaje za roko in zapestje, za primere bolečin zaradi rabe računalnika.

Bolečine v zapestju in rokah so za številne žal postale domala vsakodnevni pojav, kar je predvsem posledica dolgotrajne uporabe računalnika. Glavna krivca sta tipkovnica in miška, ki od nas terjata ponavljajoče se gibe in s tem pretirano obremenjevanje nekaterih majhnih mišic. To pa vodi v vnetja in bolečine v zapestju, podlahti, dlani in komolcu, slabšo gibljivost prstov, ipd. Zdravnik Levi Harrison ima zato za nas nekaj preprostih vaj s katerimi si bomo olajšali bolečine rok, ki nastajajo zaradi računalnika.

Brez računalnika danes ne gre, kar pomeni, da smo dnevno podvrženi ponavljajočim se gibom, ki močno obremenijo roko, kar često vodi v bolečine rok in zapestja. Gre za obrabo in utrujenost majhnih mišic, rezultat pa niso le bolečine ampak tudi ščemenje in celo otrplost prstov.

PREBERITE ŠE: ASUS Pen Stick – miniaturen računalnik, ki meri le ducat centimetrov

Ko boli roka ali zapestje zaradi računalnika se poslužite vaj, ki jih priporoča Levi Harrison.
Ko boli roka ali zapestje zaradi računalnika se poslužite vaj, ki jih priporoča Levi Harrison.

Čeprav je zdravnik Levi Harrison vaje za roke in zapestje pripravil predvsem za igračarje, pa se s podobnimi težavami srečujejo tudi programerji, oblikovalci, pisarniški delavci oziroma vsi, ki veliko ur preždijo za računalnikom, zato bodo vaje prav prišle prav vsem, ki se najdete med njimi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.