fbpx

Velika noč: Kreativne ideje za barvanje pirhov

Ste pripravljeni na Veliko noč in na veselo barvanje pirhov? V kolikor vam je slučajno zmanjkalo inspiracije, ne skrbite, saj smo pripravili bogat izbor kreativnih idej za barvanje velikonočnih pirhov.

Velika noč je poleg božiča največji krščanski praznik, ki ga praznujemo vsi, ne glede na to ali smo verni ali ne. Veliko noč namreč praznujemo tudi kot praznik pomladi, ko okrasimo naša stanovanja, pobarvamo pirhe in mizo obložimo s prazničnimi dobrotami. Pirh ali velikonočno jajce je tradicionalen velikonočni okrasek, ki ne sme manjkati na nobeni praznično obloženi velikonočni mizi. Postopek barvanja jajc je lahko popolnoma enostaven, lahko pa tudi ne – odvisno, koliko truda smo pripravljeni vložiti vanj. Nekoč so pirhe barvali z naravnimi materiali, na primer s kuhanjem jajc v čebulnih olupkih, v novejšem času pa pirhe barvamo na najrazličnejše načine. Pri krašenju pirhov za veliko noč je namreč dandanes dovoljeno takorekoč vse. V kolikor vam je slučajno zmanjkalo inspiracije za letošnje barvanje pirhov, ne skrbite, saj smo v galeriji pripravili bogat izbor idej za barvanje velikonočnih pirhov za vse okuse.

PREBERITE ŠE: 15 idej za ustvarjanje dekorativnih velikonočnih zajčkov

Kreativne ideje za barvanje pirhov si oglejte v galeriji

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!