fbpx

Velikonočna miza: več kot 30 idej, kako okrasiti mizo za veliko noč!

Kakšna naj bo elegantna velika noč!

Kakšna naj bo letos velikonočna miza? Kako jo okrasiti za veliko noč? Za vas imamo lepo število predlogov, ki vam bodo zagotovo prišli prav!

Velika noč je že pred vrati in gotovo vas zanima, kakšna naj bo letošnja velikonočna miza? Kako okrasiti mizo za veliko noč?

Velika noč je praznik, ob katerem se naša miza šibi pod težo velikonočnih dobrot in velikonočnih okraskov. Izvirne ideje za velikonočno dekoracijo doma in mize naj vam služijo za navdih za še kakšno dodatno idejo in svež zagon pri izbiri velikonočnega okrasja za dom!

Naj bo letošnja velika noč polna okraskov, ki vas bodo spravili v dobro voljo!
Naj bo letošnja velika noč polna okraskov, ki vas bodo spravili v dobro voljo!

Okrasite mizo praznično. Uporabite domišljijo, barve in naravne materiale za oblikovanje velikonočnih pogrinjkov. Reciklirajte ali pa ideje in material poiščite v naravi. Lepo pripravljena miza bo poskrbela za sproščeno vzdušje in prijetno atmosfero. Okrasite mizo s šopkom pomladnih cvetlic., doma narejenih zajčkov iz blaga ali papirja. Pirhe obesite na cvetoče veje dreves ali pa se lotite izdelovanja velikonočnega venca, ki ga postavite na mizo ali obesite na zunanjo stran vrat. V nadaljevanju si oglejte nekaj izvirnih idej, ki vam bodo polepšale praznično veselje.

Velikonočna miza: kako okrasiti mizo za veliko noč?

1. Obarvane pirhe olupite tako, da ohranijo obliko “skodelice”, v katero boste dali svečo. Tako boste ustvarili barvne svečnike, ki jih postavite po jedilni mizi.

Jajčka kot svečniki
Jajčka kot svečniki

2. Ko boste kupili jajca, shranite karton, ker ga lahko izkoristite kot dekoracijo, in posodo, v kateri boste postregli pirhe. Izrežite karton tako, da dobite skodelice po štiri. Karton pobarvajte in več izrezanih skodelic združite tako, da nastane venec. Venec napolnite s pirhi, cvetovi, sladkarijami.

Velikonočni venček (Foto: IG @tatertotsandjello)
Velikonočni venček (Foto: IG @tatertotsandjello)

3. Prtiček na mizi je lahko zabaven in naj bo letos v znamenju velikonočnih zajčkov. Preden se boste lotili izdelovanja te dekoracije, v trgovini kupite prtiček boljše kakovosti, ki bo ohranil obliko, ali prt iz blaga.

4. Na sredino jedilne mize postavite vaše najljubše cvetje v steklenice in bo tako vaša miza v rustikalnem pridihu. Šest steklenic postavite drugo poleg druge in jih pritrdite z debelejšo barvno vrvjo. Lahko jih pobarvate in okrasite.

5. Iz jajčnih lupin lahko ustvarite tudi vaze za cvetje. Naredite manjšo luknjo na jajčku zgoraj in izpraznite njegovo vsebino. Z voskom ga pritrdite na želeno površino ali ga pustite kar v kartonski škatli. Vanj vlijte vodo in dajte vrtnico ali kakšno drugo cvetje.


V SPODNJIH DVEH GALERIJAH BOSTE NAŠLI ŠE VEČ NASVETOV IN IDEJ, KAKO OKRASITI MIZO ZA VELIKO NOČ!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!