Veš, zakaj sanjamo?

Zakaj sanjamo?
Zadnjič posodobljeno: :

Ali veš, zakaj sanjamo? Si se kdaj vprašal, kako sanje vplivajo na tvoje življenje? Tako kot so oči ogledalo duše, so sanje ogledalo naše podzavesti. A kljub številnim raziskavam znanstveniki še vedno precej tavajo v temi, teorij o sanjah pa je zato toliko kot znanstvenikov. Nam je zdaj končno uspel preboj? O tem in zakaj sanjamo, bo več povedala Amy Adkins.

Si se kdaj vprašal, zakaj sanjamo? Od kod se pojavijo sanje? Rezultat česa so in kaj sporočajo? So same sebi namen ali so kaj več? Ta vprašanja begajo znanstvenike že stoletja, in to predvsem zaradi dejstva, da so sanje neoprijemljive in jih ni mogoče izmeriti. Najpogostejša razlaga pravi, da so predelava dogodkov, ki so zaznamovali dan. A če poslušate Amy Adkins v njenem TED-govoru, sanje razkrivajo naše želje in hrepenenja, pomagajo, da se podrobneje spomnimo stvari, da pozabimo in bolje ocenimo situacijo.

PREBERITE ŠE: Pomen najpogostejših sanj … veš, kaj v resnici pomenijo?

Prisluhni zanimivemu govoru, da si boš znal odgovoriti na vprašanje, zakaj sanjamo.

Veš, zakaj sanjamo?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Katera je prava resnica o kolagenu?