fbpx

Vespa 140th Piaggio: Ekskluzivnost v omejeni seriji

140 let inovacij Piaggio

Vespa 140th Piaggio
Foto: Vespa

Ko se združita stoletje in pol tradicije in moderni dizajnerski pristopi, nastane Vespa 140th Piaggio, omejena serija, ki praznuje 140 let inovativnosti Piaggio skupine. Ta posebna izdaja skuterja je pravi poudarek na kakovosti in edinstvenosti, ki predstavlja presečišče med klasično eleganco in sodobnim življenjskim slogom. Z izdelavo zgolj 140 skuterjev ta model zagotavlja ekskluzivnost, ki je skorajda neprekosljiva v svetu dvokolesnikov.

Vespa, ki že desetletja velja za ikono stila in enostavnosti, je s svojo najnovejšo izdajo “Vespa 140th of Piaggio” povzdignila lestvico. Ob svoji 140. obletnici Piaggio ni želel ustvariti zgolj še ene Vesp, temveč nekaj, kar bi počastilo njihovo bogato dediščino, hkrati pa zrl v prihodnost.

Vespa 140th Piaggio se ponaša z oblikovnimi elementi, ki so hkrati sodobni in nostalgični. S kombinacijo bele barve karoserije in modrih grafik, ki odražajo barve Piaggia, ta model izstopa v množici. Dodan je tudi nov monogram Vesp in logotip za 140. obletnico, ki še dodatno poudarja ekskluzivnost tega skuterja.

Foto: Vespa
Poleg estetike je ta model opremljen z vrsto dodatkov, ki še izboljšajo funkcionalnost in udobje vožnje. Od prostorne zadnje torbe iz visokokakovostnega usnja z reliefnim logotipom Vesp do dodatnih prtljažnih nosilcev in velikega vetrobranskega stekla. Vsi ti elementi niso le praktični, temveč dodajo tudi pridih razkošja.

Novi Vespa 140th of Piaggio je opremljen z zmogljivim enovaljnim motorjem 300 hpe (High Performance Engine) z 4-ventilskim časom, tekočinskim hlajenjem in elektronskim vbrizgom. Motor, ki je s 17,5 kW (23,8 KM) najmočnejši motor, ki je bil kdaj vgrajen v Vesp, zagotavlja vrhunsko zmogljivost. Luči so v celoti LED, vključno s karakterističnim sprednjim žarometom, medtem ko instrumentna plošča ohranja elegantno krožno obliko, a je zdaj popolnoma digitalna. Ta rešitev omogoča izkoriščanje funkcij, ki jih nudi sistem povezljivosti Vespa MIA, na voljo kot dodatna oprema.

Zavedajoč se pomena ekskluzivnosti, bo Vespa 140th Piaggio na voljo le v strogo omejeni seriji. Proizvedenih bo samo 140 teh skuterjev, vsak pa bo opremljen s posebno tablico, ki označuje njegovo številko v seriji. Naročila bodo sprejeta le med Vespa World Days, ki bodo potekali od 18. do 21. aprila 2024, kar dodatno poudarja ekskluzivnost in zbirateljsko vrednost.

Kljub globalni prepoznavnosti znamke Vespa, bo ta posebna izdaja na voljo le v izbranih državah, vključno z več evropskimi državami, nekaterimi državami Bližnjega vzhoda in Južne Afrike. To omejeno distribucijo poudarja, kako poseben in redek je ta model.

Vespa 140th Piaggio ni le prevozno sredstvo, ampak simbol dediščine, inovacij in ekskluzivnosti. Z omejeno serijo, ki počasti 140 let uspehov, ta model ni zgolj skuter, ampak investicija v zgodovino in zbirateljski kos. Z vsemi svojimi izboljšavami in dodatki, je ta Vespa več kot pripravljena, da ujame oči in srca pravih ljubiteljev. Cena? Za nekaj tako posebnega, se zdi, da številka postane manj pomembna, ko razmišlj

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.