Veste, kaj ste po indijskem horoskopu? Poiščite lastnost, ki vas določa!

Zadnjič posodobljeno: :

Po indijskem horoskopu imamo vsi eno lastnost, ki nas določa!

Vedska astrologija (indijska ali hindujska astrologija) izvira iz stare Indije, o njej pa so v vedskih spisih pisali razni modreci. Znana tudi kot “jyotish” – znanost o svetlobi – vedska astrologija preučuje astralne vzorce svetlobe, za katere menijo, da določajo našo usodo.

Osnovni princip vedske astrologije je, da so vse stvari povezane. Vašo karmo ali pa npr. bogastvo določa vnaprej določena kozmična zasnova. Ste duša, ki se v telesu reinkarnira točno ob določenem času in na določenem kraju, vaše življenje pa je odraz večje celote, v katero ste se rodili.

Osnovni princip vedske astrologije je, da so vse stvari povezane.
Osnovni princip vedske astrologije je, da so vse stvari povezane.

V “jyotish” je glavna stvar vaša karta (rojstna ali natalna, vaš čas in kraj rojstva). Vedski astrologi naj bi tako iz nje prebrali vašo osebnost, kot tudi življenjske dogodke in možnosti – tako dobre kot slabe. Na tej karti pa so tudi dashe (“stanje bivanja”), za katere se verjame, da v veliki odražajo našo biti. Sistem dash naj bi tako kazal na to, katera izmed dash je bila najbolj aktivna v času določenega dogajanja. Tista dasha naj bi namreč prevzela um človeka in ga prisilila, da deluje v skladu z njeno naravo.

Pa si poglejmo, kakšno je vašo znamenje v indijskem horoskopu in katera je vaša glavna lastnost!

Mithuna (ustreza dvojčku in raku, 15. junij do 16. julij): humor

Vi ste znamenje, ki lahko čisto vse spravite pod vprašaj in vsak se mora prilagoditi vam ter vašim nasprotjem. Vaš um dela sto na uro, vaša sposobnost prilagajanja pa je neskončna. Vaša največja odlika je humor, običajno pa ga uporabljate, ko želite nekoga zapeljati!

Karka (ustreza raku in levu, 16. julij do 17. avgust): občutljivost

Temu znamenju vlada Luna, zaradi česar je občutljivo in skrivnostno. Vezani ste na svoje korenine, družina pa vam je najpomembnejša. Tudi prijatelje zelo skrbno izbirate. Bojite se, da bi vas zapustili, še posebej partner. V ljubezni pa ste sicer zelo intutivni.

Simha (ustreza levu in devici, 17. avgust do 17. september): nepopustljivost

Obožujete razkošje in užitke. Ste trmasti in hitro se prenaglite v odnosu do drugih, je pa res, da ste tudi zelo zvesti. Nikoli ne obupate in vztrajate tako dolgo, da zmagate. Ponosni ste in ne prenašate ravnodušnosti. Prav tako ne popustite, dokler ne osvojite ljubljene osebe. Šarmantni ste.

Ljudje, rojeni v znamenju simha, so nepopustljivi.
Ljudje, rojeni v znamenju simha, so nepopustljivi.

Kanya (ustreza devici in tehtnici, 17. september do 17. oktober): sledi svoji misiji

Ste strogi in neverjetno organizirani. Vedno ste natančni in sledite zastavljenemu poslanstvu. Ste zelo občutljivi in ne prenašate izdajstva. Verjamete, da je treba skupno življenje okronati s poroko, do katere je pripeljala zvestoba v partnerskem razmerju.

Tula (ustreza tehtnici in škorpijonu, 17. oktober do 16. november ): privrženost

Ste zelo družabni, vedno obkroženi s prijatelji. Tula je simbol za privrženost, zato ne prenašate dobro razhodov, karkšnikoli že so. Zelo ste človeški in včasih ne vidite pasti, ki vam jih nastavijo tisti, ki želijo od vas le nekaj prijetnih trenutkov ali pa koristi.

Vrscika (ustreza škorpijonu in strelcu, 16. november do 16. december): kot vodni tok

Vašemu znamenju vlada bog Šiva, ki uničuje, da bi ponovno gradil. Kot tok vode ste nenehno v gibanju, vendar nihče zares ne pozna globino vaše duše. Na videz ste arogantni, a pravzaprav ste zelo ponižni.

Dhanusa (ustreza strelcu in kozorogu, 16. december do 14. januar): optimizem

Optimistične ste in polni otroškega entuziazma, verjamete, da ste usojeni za najboljše. Čeprav je to za vas zelo dobro, lahko ljudem okoli vas pogosto otežuje življenje. Ko gre za denar, ste pripravljeni tvegate, v ljubezni pa s prizadevate, da bi vas drugi občudovati, prav tako pa vas privlačijo različne osebe.

Za Dhanuso velja optimizem.
Za Dhanuso velja optimizem.

Makara (ustreza kozorogu in vodnarju, 14. januar do 13. februar): simbol truda

Z vami nič ni prepuščeno naključju, vendar pa morate vedno, preden uspete, iti tudi skozi težko fazo. Hitro ste dozoreli. Ko ste zares odrasli, ste se malce sprostili, a šele, ko ste bili finančno priskrbljeni. V ljubezni ste prepričani vas, velikokrat pa tudi prestrogi.

Kumbha (ustreza vodnarju in ribam, 13. februar do 14. marec): svoboda

Močno spoštujete svojo in tujo svobodo, zato pričakujete, da se bodo ljudje do vas vedli podobno. V resnici ste precej konzervaativna oseba, ki si je okoli sebe ustvarila krog prijateljev, ki so vaše zavetišče pred življenskimi nevarnostmi. Ste radovedni, pa tudi sramežljivi.

Mina (ustreza ribam in ovnu, 14. marec do 14. april ): zadržanost

Vas ustvarjalni talent ima potrebo, da se izrazi. Za “fasado” zadržanosti se skriva ponos, in čeprav ne boste vi tisti, ki boste prvi pristopili k drugim, jih nekako vedno pritegnete, da oni pristopijo k vam. Ljubezen vas nahrani, in če imate partnerja, ki vas spodbuja, boste izkoristili vse svoje adute, da v življenju uspete!

Mesa (ustreza ovnu in biku, 14. april do 15. maj): ambicija

Močna miselna moč vam pomaga, da uspešno dosežete vse svoje cilje, ste ambiciozni in nikoli ne obupate. Izrazit čut za pobudo, za inciativo, vas pogosto ‘potisne’ med vodje. Privlači pa vas tudi vse, kar ima sijaj, zato pogosto ‘padete’ na nove trende.

Mese zaznamuje ambicija.
Mese zaznamuje ambicija.

Vrsabha (ustreza biku in dvojčkom, 15. maj do 15. junij): veliko srce

To je znamenje komunikativnosti in umetnosti izražanja v javnosti. Ne marate malomarnosti in površnosti. Vaši najdražji so vam najpomembnejšu, v odnosih z drugimi ste previdni. Niste največji oboževalec intimnosti, vse dokler si ne prodobite trdnega zaupanja.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 astroloških znakov, za katere bo bolje, da v 2021 ostanejo samski