[Video] Rešilni dron – prihodnost reševanja

Rešilni dron

Ko se zgodi nesreča, je odzivni čas reševalcev pogosto ključni dejavnik, ki odloča o življenju in smrti. Takrat štejejo sekunde, ne minute. Na kraj nesreče je treba prihiteti v karseda kratkem času, vendar pa je to pogostokrat nemogoče, saj se vozniki še vedno ne znamo dovolj dobro razvrščati in hitro narediti prostora za intervencijska vozila. Zato pozdravljamo rešitev, ki so jo pripravili pri Argo Designu, ki je izdelal samovozeči rešilni dron, ki lahko sam prileti na kraj nesreče in omogoči karseda hitro posredovanje.

So rešilni droni prihodnost reševanja? Velika verjetnost je, da nas bodo v prihodnosti namesto z reševalnim vozilom ali helikopterji v bolnišnice vozili z droni, ki imajo to prednost, da se lažje in hitreje prebijejo do težko dostopnih mest. Ker pri nesrečah štejejo sekunde, lahko to pomeni ločnico med življenjem in smrtjo.

PREBERITE ŠE: Leteče skladišče – Amazon po dronih v nebo dviga še cepelin


Prototip rešilnega drona, ki je zmožen na kraj nesreče odleteti sam in poleg nujne medicinske pomoči prepeljati tudi reševalca, so izdelali pri tesaškem podjetju Argo Design iz Austina (ZDA). Je dovolj majhen, da lahko pristane praktično kjerkoli (zato je še učinkovitejši kot njegov večji brat helikopter), reševalec pa ga lahko upravlja tudi sam, sicer pa se krmili s pomočjo GPS-a, možna pa je tudi kombinacija obojega.

Galerija – rešilni dron:

Dodatne Informacije

Več informacij:
argodesign.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!