Video, zaradi katerega boste jokali kot dež: šimpanz se poslovi od svojega skrbnika, preden umre

Zadnjič posodobljeno: :

Šimpanz Mama je zbolela za neozdravljivo boleznijo in umirala. Zavrnila je vse – ljudi, hrano in prijatelje, dokler ni k njej prispel njen najljubši skrbnik. Ta čudovit video bo zmehčal še tako trda srca …

Znano je, da imajo šimpanzi človeku podobne lastnosti, kot so možganske funkcije, mimika in narava. Nekatere genetske raziskave so pripeljale do zaslužka, da so se šimpanzi in ljudje ločili pred približno 6 milijoni let. A pustimo zdaj to ob strani.

Srčni video, ki je bil objavljen na YouTubu, prikazuje šimpanza Mamo, ki umira in zavrača vse – od obiskovalcev do hrane. Toda v živalskem vrtu v Arnhemu na Nizozemskem so vedeli, koga povabiti. Mama ga sprva ni prepoznala, kmalu pa je ugotovila, za koga gre, in navdušeno sprejela svojega najljubšega profesorja. Bilo je smeha, sreče in veselja …

Mama in Jan van Hooff

Video je bil posnet aprila 2016, Mama (59) pa je umrla le teden dni po čustvene srečanju z van Hooffom. Profesor Jan van Hooff je poznal Mamo več kot 40 let, natančneje od leta 1972, in je bil eden od ustanovitelj njene kolonije v tem živalskem vrtu.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj napoveduje Baba Vanga za leto 2021? To so napovedi “Nostradamusa z Balkana”!