5 mitov o “drugi ženski” (ki si jih govorijo prevarane žene)

"Laž je kot snežna kepa; čim dalj jo porivamo, tem večja je." - Martin Luther

Odkritje, da vas partner vara, je lahko eden najbolj uničujočih trenutkov v vašem življenju. Ugotovitev, da je življenje z njim laž, je za žensko pretresljiv dogodek. Med dešifriranjem resnice iz laži in opazovanjem vseh znakov, ki ste jih zamudili, se počutite neumno. Občutek imate, da je “druga ženska” nekaj boljšega, nekaj neverjetnega, da je vanjo zagotovo zaljubljen …

A preden vse to sklepate, morate pridobiti nekaj dejstvev, kdo v resnici je ta oseba, “druga ženska”. Ni tako popolna, kakor si mislite.

1. Je neverjetna

Ne bo držalo. Moralni kompas te ženske ne kaže ravno v pravo smer, če je intimno povezana s poročenim moškim. Še huje, s tistim z družino. To kaže na zelo sebično naravnanost. Nikakor ne morete preseči njene posebne znamke sebičnosti.

Zavedati se morate, da čeprav imate določeno odgovornost za propad vaše zveze, niste niti malo podobni tej ženski. Morda niste zadovoljili potreb svojega moža, vendar niste nekdo, ki bi nekomu ukradel tisto, kar je njihovo.

Zakaj torej nekoga, kot je ona, postavljate na neviden piedestal? Tudi če ni imela pojma, kdo ste, še vedno obstaja vprašanje, kaj je moralno pravilno in moralno narobe. Ni stara štiri leta in ne krade piškotov iz škatle. Poskuša ukrasti moža druge ženske, njeno življenje in uničiti družino. Nekaj, česar verjetno ne bi prenašala ali sprejemala sama, če bi se vajini vlogi zamenjale.

Takšna ženska bi priznala svojo nedolžnost rekoč: “Če ne bi bil jaz, bi bil to nekdo drug.” Ta stopnja sebičnosti je neprimerljiva. Ne samo, da je meji na narcistično motnjo, ampak ji ni mar za druge ljudi.

2. Zaljubljen je vanjo

Ne, ni zaljubljen, je pod vplivom hormonov. Afero pogosto primerjamo z odvisnostjo od mamil. Partner je tako napolnje z veliko kemikalijami, ki mu ne omogočajo jasnega razmišljanja. Skrivnost in domišljija tega odnosa ustvarjata popolno nevihto iluzije in fikcije.

Ni nič boljša od vas, on jo samo vidi skozi meglo. Kaj ga privlači ni to, da je na kakršenkoli način boljša od vas, ampak je od nje odvisen. Je kakor zasvojenost od drog, alkohola. Ko bo nekaj časa ločen od nje, bo začel jasneje razmišljati in ne bo čutil tako intenzivne potrebe po njej.

Kar je videl v njej med afero, so spodbujali hormoni. In ko se ti hormoni umirijo, zagleda resnično osebo. In začel se bo vračati na zemljo, na trda tla. Najverjetneje bo začel videti njene napake, ki jih je prej prezrl.

3. Bolj se ujemata, mora biti nekaj posebnega

Ko se je vaš partner odločil za varanje, je bilo to verjetno zato, ker nekatere ali večina njegovih potreb ni bila zadovoljena. Vsakodnevna rutina življenja je lahko uničujoča za vsako zvezo. Še posebej, če postaneta sostanovalca in starša, pozabita pa biti ljubimca.

Druga ženska ni bolj privlačna ali boljša v postelji, preprosto je izpolnjevala potrebe, ki jih vi niste. Dala mu je le točno tisto, kar ste mu vi v prvih dneh vaše zveze. Najverjetneje ga občuduje, on pa se počuti moškega in seksi, sprejetega in zaželenega. Ni ona tista, ki si jo v resnici želi, ampak potreba in hrepenenje po občudovanju in spoštovanju.

Je lahek plen, če doma ne dobi nič od tega. Če se mu zdi, da vas ne more več osrečiti, bo našel nekoga, ki ga lahko. Opazite, da se obnaša in vede drugače, in zaradi tega ste še bolj nesrečni.

Lahko se borite tako, da preprosto živite v trenutku in poskušate iskreno uživati ​​v svojem možu ter svojem življenju. Na njej ni nič čarobnega ali senzacionalnega, samo daje mu občutek, da je poseben. Če uporabljate enaka načela, lahko vse zelo enostavno obrnete in si rešite zakon.

4. Sta sorodni duši (ona pravi tako)

Dobra novica je, da čeprav boste morda imeli veliko dela z obnovo odnosa, kakršen koli odnos, ki bi ga lahko imel z njo, v resnici nima prihodnosti. Statistike kažejo, da večina mož nikoli ne zapusti svojih žena. Toda v redkih primerih, ko mož res zapusti ženo zaradi druge ženske, je odnos med njima obsojen na neuspeh.

Nekaj, kar se je začelo v prevari, ima zelo malo možnosti, da preživi. Druga ženska sicer lahko pravi, da imata “duhovno” in “duševno” povezavo, vendar vse temelji na kemikalijah in hormonih.

Preprosto to je fantazija. Ta odnos temelji na laži, prevari in skritih načrtih. To ni sorodna duša ali prava ljubezenska vez, to je vez, ustvarjena v zavajanju. To je bila skrivnost in potreba po prikrivanju, ki je ustvarila navezanost. In ko to enkrat pride na dan, bo vnema začela bledeti.

5. Misli, da je boljša od vas

Verjeli ali ne, ljubosumna je na vas. Svojega moža poznate bolje kot kdorkoli, na način, kot ga ona nikoli ne bo. Z njim imate skupno zgodovino, morda tudi otroke, in to ustvarja neomajno vez, ki vaju povezuje za vse življenje (ali vsaj tako dolgo, dokler so vajini otroci v bližini).

Medtem ko razmišljate, da mora biti neverjetna ženska, ker ji je uspelo uloviti vašega moškega, vas je ona ves čas opazovala in se spraševala, zakaj vam ga ni mogla popolnoma ukrasti in prekiniti vajine povezave. Zakaj vas ni zapustil? Brez dvoma jo to moti. Če je poskušala doseči, da bi vas mož zapustil, ga je skušala obrniti proti vam tako, da je govorila o vas slabo, da ga ne cenite tako, kot bi ga ona.

V vas vidi zlobno žensko, ki jo zadržuje pred srečnim koncem. Globoko v sebi ve, da vas je imel rad in vas verjetno še vedno ima. Še vedno si delite življenje z njim, posteljo, otroke in ona ve, da se lahko njena vloga hitro zaključi.

Nori od ljubosumja. Čeprav nima nobenega spoštovanja do zakonske institucije, se zelo dobro zaveda njene veljavnosti. Njen odnos z njim neprestano stoji na izjemno krhki in propadajoči podlagi in grožnji, da se lahko kadarkoli konča. Skrbi jo. Še posebej zdaj, ko veste za prevaro, on pa je še vedno z vami.

Morda se vam zdi, da v notranjosti razpadate, a se tolažite s tem, da ste dobra in spodobna oseba. Vi ste boljša ženska in ste močnejša, kakor mislite. Čeprav je vaš zakon morda v krizi, imate resnično priložnost, da ga popravite in zgradita nove temelje.

To, da je vaš mož spet samo vaš, ne pomeni, da mu s tem pokažete, zakaj je druga ženska napačna zanj, ampak  da ste vi pravi zanj.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
20 načinov, kako te dekle mikrovara