Clive Owen na maščevalnem pohodu v filmu Last Knights.
Kulturni izbor · film

Clive Owen se v srednjeveškem filmu Last Knights vrača nazaj k vihtenju meča, kot je to delal že v Kralju Arturju. Tokrat v vlogi bojevnika Raidena, ki je s svojimi možmi na misiji, da maščuje svojega oblatenega gospodarja (Morgan Freeman) in z oblasti zruši skorumpiranega in sadističnega vladarja (Aksel Hennie). Režisersko taktirko pa je vihtel Japonec Kazuaki Kiriya (The Legend of Goemon).

Čeprav ima po napovedniku sodeč film Last Knights nekakšen pridih Igre prestolov, pa vendarle ne gre prehitro vleči paralel. Resda je čas dogajanja podoben, resda pojejo meči, da šprica kri, da švigajo puščice, da sta v igri maščevanje in čast, pa vendarle Igra prestolov temelji na razdelanih karakterjih, s čimer se bo moral Last Knights še dokazati. Sicer pa, kot že v napovedniku reče Clive Owen, ”Only time will tell how we are remembered”. In res je, samo čas bo povedal (čas po 3. aprilu 2015, ko pride v kina), kako se bomo spominjali tega filma. Kot uspešnice ali kot nekaj, kar smo na hitro pozabili.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Kill Me Three Times (2014)

Wild-at-Heart-Wallpapers 2 Legendarni filmi iz leta 1990, ki jih moramo pogledati vsaj enkrat v življenju Komedija Mortdecai Filmska premiera: Mortdecai (2015) anna-frozen-18622 2 Filmski napovednik: Frozen Fever (2015) fhd002IDA_Salma_Hayek_054 2 Filmi, ki bi si jih moral ogledati vsak ljubitelj umetnosti · ·